Абрикосове варення

На сьогоднішній день варення з абрикосів можна приготувати найрізноманітнішими способами. Здебільшого різниця полягає у способі видалення кісточки з абрикосів. Можна акуратно проткнути абрикос і видалити кісточку, зберігши цілісність плода. Можна і використовувати у варінні варення половинки абрикоса і т. д.

Для приготування варення з абрикосів краще всього використовувати щільні, злегка недозрілі плоди. Забарвлення їх, тим не менш, повинна бути жовтою, без ділянок зеленого кольору. Плоди необхідно розрізати на половинки, отримуючи при цьому кісточку. У каструлю необхідно укласти половинки абрикосів наступним чином. Половинки укладаються розрізом вгору і в улоговинку, де перебувала кісточка, насипаємо трохи цукру з допомогою чайної ложки. Поверх першого шару половинок аналогічно викладаємо наступний шар половинок. Всю масу половинок абрикосів з цукром необхідно помістити в холодильник на 48 годин.

протягом 48 годин абрикоси вбирають цукор і стають більш м’якими. Остиглу масу необхідно поставити на вогонь і повести до кипіння. Потім варити 5-10 хвилин і потім знову остуджувати. Так необхідно повторити 3 рази з проміжками між варками 8-12 годин. Якщо не витримувати так багато часу, то можна варення з абрикосів рецепт злегка підкоригувати і прискорити процес. Після варіння сироп охолоджують і знову доведіть до кипіння. Таким же чином можна робити і смачне варення з персиків.

абрикосове варення рецепт вимагає наступних інгредієнтів. На 1 кг абрикосів знадобиться 1,3 кг цукру. Час варіння можна скоротити за рахунок швидкого охолодження варення. Для цього необхідно каструлю з варенням поставити у таз з холодною водою. Готове варення необхідно розливати в стерилізовані банки і закривати стерилізованими кришками. Готове варення необхідно зберігати в прохолодному місці. Якщо в ході приготування варення залишилися невитрачені плоди, то можна приготувати компот з абрикосів.

Залишити відповідь

Ім’я *
Email *
Сайт