Баклажани мариновані

Корисні властивості баклажанів відомі багатьом. Особливо цей овоч цінують ті, хто бажає схуднути або знаходиться на низькокалорійній дієті, адже в 100 г баклажанів всього 24 Ккал! А велика кількість клітковини і пектину допомагають вивести токсини і холестерин з організму.

Ще баклажани цінні тим, що містять абсолютно всі мікроелементи, необхідні людині. Саме тому його так люьбят смажити, солити, маринувати, заморожувати, сушити і квасити. У даній статті ми надамо вам рецепт чудових маринованих баклажанів.

Інгредієнти:
Для консервації:
Баклажани
2 кг.;
Перець гострий
2 стручка
Часник
6 зубчиків
Олія рослинна
100 г.;
Сіль
2 ст. л.;
Для маринаду:
Вода
1 л.;
Оцет яблучний
150 г.;
Цукор
70 г.;
Сіль
100 г.;

Рецепт маринованих баклажанів

Баклажани помити, відрізати плодоніжки. Шкірку не зчищати. Порізати на кружечки товщиною 2 см Кожний кружечок розрізати на 4 частини. Нарізані баклажани скласти в миску, пересипати 2 столовими ложками солі і залити водою так, щоб вода тільки покрила овочі. Залишити на 1 годину.

У каструлі закип’ятити воду, всипати 100 г солі, 70 г цукру, влити оцет і довести до кипіння. З баклажанів злити воду, промити від солі і висипати в киплячий маринад. Варити 3 хвилини. Відкинути на друшляк, щоб рідина стекла. Часник почистити і пропустити через чеснокодавку. Перець дрібно порізати.

У глибокій сковороді розжарити рослинну олію і обсмажити баклажани протягом 3 хвилин. Додати часник і гострий перець, смажити ще 1 хвилину. Банки ретельно простерилізувати, викласти баклажани і відразу закрутити кришками. Банки перевернути, укутати ковдрою і залишити до повного охолодження.

Після того, як банки повністю охолонуть, їх можна перевернути і зберігати в темному прохолодному місці. Важливо! Кількість солі та цукру може змінюватись. Після того, як маринад прокипел 1 хвилину, спробувати його на смак – він повинен бути міцним і приємним, не пересоленим.

Залишити відповідь

Ім’я *
Email *
Сайт