Бісквітний торт з яблуками та абрикосами

Бісквітні коржі є чудовою заготівлею до приготування будь-якого торта і, звичайно ж, користуються неймовірною популярністю у господинь, обожнюють різного роду випічку. Вони ніжні, рассыпчаты, до того ж легко просочуються кремом. Глянсова шоколадна глазур, якою буде покриватися торт, додасть йому ошатний, святковий і апетитний вигляд. Гіркота какао додасть до ніжному фруктовим смаком тонкі нотки латиноамериканського ласощі. Використання в якості начинки яблук і абрикос зробить цей бісквітний торт зі згущеним молоком неповторним і досить пікантним на смак.

Для приготування тіста для 3 тонких бісквітних коржів буде потрібно:

– цукор – 400 г (або 2 склянки);
– борошно вищого ґатунку – 400 г (або 2 склянки);
– яйця – 7-8 штук;
– сода, гашене оцтом (або розпушувач) – 1 ч. ложка.
– сіль – щіпка;
– ванільний цукор –5-грамовий пакетик (або пара пучок ваніліну);
– рослинна олія, яким буде змазуватися форма для випікання (можна використовувати маргарин).

Для начинки і прошарки:

– яблука, краще кисло-солодких сортів – 5 шт;
– варена «згущене молоко» – 1 банка (можна взяти «Іриску»);
– горіхи волоські, очищені – 1 стакан;
– стиглі абрикоси, без видимих пошкоджень – 600-800 г;
– вода – 4 ст. ложки;
– цукор-пісок (можна дрібнокристалічний) – 4 ст. ложки;
– вершкове масло – 1 ст. ложка.

Для приготування шоколадної глазурі потрібні:

– цукор-пісок – 3 ст. ложки без верху;
– сметана (не менше 20% жирності) – 3 ст. ложки;
– порошок какао – 1 ст. ложка;
– вершкове масло – 1 ч. ложка.

Рецепт бісквітного торта:

Для початку відокремити білки від жовтків і розподілити їх в різні ємності. Потрібно старатися, щоб білки не потрапили частинки жовтків, інакше вони ніколи не взобьются в пишну і густу піну. Зрозуміло, обов’язковою умовою є і свіжість яєць.

Щоб білки легше і простіше збивати міксером, попередньо можна їх злегка охолодити, а на початку процесу збивання додати щіпку солі. Присутність солі зробить білкову масу більш пишною, вона добре підніметься.

Потім змішати жовтки з цукром і ваніліном.

Додати розпушувач або гашену оцтом соду. Замість оцту можна взяти лимонний сік. Збивати міксером до розчинення цукру.

Тепер висипати просіяне борошно і перемішати. До речі, про необхідність процедури просіювання борошна. Що б не стверджували багато кулінари, вона все ж необхідна, оскільки:

а) дозволяє очистити борошно від можливих включень;

б) робить залежану борошно пухкої, насиченою киснем, що, безсумнівно, тільки поліпшить бісквітний торт, рецепт якого ми пропонуємо.

Поступово ввести в тісто білки, акуратно і не поспішаючи, перемішуючи лопаткою, щоб вони не опало.

Після готове тісто додати очищені і нарізані дрібними кубиками яблука.

Викласти 1/3 готового тіста у форму, змащену маслом або маргарином. Масу розподілити по всій поверхні форми. Поставити корж в духовку, розігріту до температури 180 – 200С. Час випікання – 20 – 25 хвилин (в залежності від роботи і особливостей духовки). Перші 10 хвилин дверцята духовки не відкривати, щоб корж не опал. Таким чином випекти 3 коржі.

Поки печуться коржі, можна приготувати глазур. Для цього змішати цукор, какао і сметану. Підігріти суміш в мікрохвильовій печі при режимі 800 Вт до закипання.

Після додати вершкове масло і перемішати.

Очищені і подрібнені волоські горіхи підсмажити з усіх боків.

Абрикоси очистити і розділити на часточки. Потім викласти їх на сковороду. Додати цукор і воду, кип’ятити до загущення сиропу.

Коли абрикоси злегка карамелізуються, додати вершкове масло і акуратно, не порушуючи цілісності плодів, перемішати.

Готовий остиглий корж проткнути виделкою в декількох місцях і полити абрикосовим сиропом.

Просочений корж зверху намазати відвареною згущеним молоком і присипати горіхами.

Поверх другого коржа покласти часточки абрикосів.

А третій також полити сиропом. Зверху покрити тонким шаром шоколадної глазурі і прикрасити абрикосами і горішками. Дати готовому торту просочитися протягом 2 годин.

Залишити відповідь

Ім’я *
E-mail *
Сайт