Брускети з моцарелою і помідорами

Італійські брускетти відрізняються від наших бутербродів тим, що скибочки хліба попередньо підрум’янюють її (в духовій шафі, на грилі, на решітці і ін), а в начинці обов’язково використовують оливкову олію і різні приправи (бальзамічний або винний оцти, зелень або сухі трави, суміш перців і мн.ін.).

Для приготування брускет відмінно підійде французький багет. Його тонко навскіс порізані скибочки швидко запікаються в духовці і красиво виглядають на тарілці.

Брускетта з помідорами і моцарелою стане відмінним перекусом між основними прийомами їжі, а доданий в італійський бутерброд яйце зробить його більш поживним.

Рецепт розрахований на 7-8 брускет. На приготування знадобиться близько 15-20 хвилин.

Додатково буде необхідна форма для випікання (деко).

Інгредієнти, необхідні для приготування італійських брускет з моцарелою і помідорами:

сир моцарелла – 125г;
батон (французький багет) – 7 скибочок хліба;
оливкова олія (рафінована) – 3ст.л.;
часник – 1 зубчик;
яйце куряче – 1 шт.;
помідор – 1 шт.;
білий винний оцет – 1ч.л.;
зелень петрушки – 1 пучок;
сіль, перець – за смаком.

Як приготувати брускетту:

Нарізаємо французький багет на скибочки товщиною не більше 1см.

Викладаємо хліб на деко, дно якого попередньо застелити пергаментним папером.

Далі хлібні скибочки відправляємо в духовку на 3-4 хвилини підрум’янитися, до золотистої скоринки, при температурі 200 ? с.

Тепер підготуємо начинку для брускет.

Спочатку нарізаємо помідор на середні кубики.

Далі рвемо руками на невеликі шматочки сир моцарелу.

Крупно рубаємо зелень петрушки.

Варимо 1 яйце круто. Для цього необхідно вимити яйце, залити її холодною водою (обов’язково підсолити воду), поставити на вогонь. Після закипання варити 10 хвилин; злити окріп і залити на 5 хвилин холодною водою або поставити під проточну воду на 2-3 хвилини.

Нарізаємо яйце середніми кубиками.

Начинка готова.

Робимо заправку для начинки італійських брускет з помідорами і сиром моцарелою.

Дрібно нарізаємо ножем зубчик часнику.

Наливаємо в невелику посуд очищена оливкова олія (другого віджиму) і додаємо до нього білий винний оцет.

Солимо і перчимо заправку.

Додаємо порізаний часник.

Заправка – готова.

З’єднуємо всі підготовлені інгредієнти (помідор, сир моцарелу, яйце, зелень петрушки) і виливаємо до них часниково-оливкову заправку.

Залишаємо продукти просочитися протягом 10 хвилин.

Акуратно викладаємо начинку на брускетта.

Італійські брускети з помідорами і моцарелою – готові! Buon appetito! Приємного апетиту!

Залишити відповідь

Ім’я *
E-mail *
Сайт