Бутерброд з маслом, куркою і огірком

Будь-який дієтолог підтвердить, що купівельна ковбаса – продукт не самий корисний (в першу чергу це стосується дитячого харчування). Але кожна господиня чудово розуміє, що на сніданок найпростіше подати своїм близьким саме бутерброди – вони і насичують чудово, і готуються швидко (що важливо в умовах вічного ранкового цейтноту).

Так чим же замінити «шкідливу» ковбасу, якщо за столом зібралися виключно м’ясоїди? У таких випадках варто заздалегідь зробити спеціальну м’ясну «заготовку» – відварне куряче філе, яке в потрібний момент так легко нарізати на скибочки і укласти на хліб в тандемі з овочами.

Інгредієнти:

  • хліб – 2 шматочки;
  • вершкове масло – 2 шматочки;
  • куряче філе – 60 грамів;
  • огірок свіжий – 1 шт.

Рецепт приготування

Вранці займатися приготуванням курячого філе буде, швидше за все, зовсім ніколи. Тому краще всього відварити пару грудок з вечора і залишити їх у холодильнику. Перед приготуванням бутербродів м’ясо треба нарізати упоперек волокон тоненькими скибочками.

Хліб (або батон) змастити маслом, поверх нього покласти зелень (за бажанням).

Потім кілька шматочків курки.

Прикрасити бутерброд кружечками огірка.

Рецепт від Еданы: ну, дуже соковита курочка

Мої діти люблять курку і згодні їсти її в будь-яких видах. І все ж відварні грудки, на мій погляд, виходять трохи сухуваті. Тому я виходжу з положення іншим способом: не відварюю філе, а тушу його в цибулевому підливці. Виглядає це так: з вечора я обсмажую на сковорідці дві половинки філе протягом пари хвилин, додаю спеції за смаком, а потім кладу цибулину, нарізану півкільцями, і доводжу м’ясо до готовності в цьому соусі. З ранку таке філе виявляється неймовірно соковитим!

Залишилася заздалегідь підготовлена для бутербродів грудка, та ще й у значній кількості? Відмінно! Є ідея для ситного обіду або вечері – приготуйте фузіллі з курячими «волокнами». Макаронні вироби і м’ясо курки, тушковану з цибульними кільцями, не залишить родину байдужими!

Залишити відповідь

Ім’я *
E-mail *
Сайт