Домашні мариновані шампіньйони. Рецепт

Ви вже знаєте рецепти маринування маслюків, але на відміну від маслюків, печериці можна цілорічно купити в будь-якому магазині чи на ринку, і замаринувати в домашніх умовах. Звичайно ж, багато хто думає, навіщо витрачати час, адже можна просто купити в магазині вже готову продукцію, але повірте, спробувавши один раз, домашні мариновані печериці, ви ніколи вже не зможете їх порівнювати з покупними.

Мариновані печериці, рецепт яких ви зараз дізнаєтесь, відмінно підходять для різних салатів і в якості закуски на святковий стіл. Для початку займемося вибором грибів, так як печериці найкраще маринувати в цілому вигляді, то їх краще купувати маленького розміру, якщо є така можливість, виберіть грибочки поменше, а також дивіться, щоб капелюшок щільно прилягала до ніжці.

Щоб приготувати швидкі мариновані печериці, вам знадобиться:

Печериці – 1кг

Вода – 170 мл

Оцет – 55 мл

Сіль – столова ложка

Цукор – столова ложка

Лавровий лист, перець горошок

Всі рецепти консервування грибів на зиму починаються з того, що грибочки треба добре пом’яти, і очистити від сміття і землі. Потім складаємо їх в каструлю, заливаємо водою і оцтовою кислотою 9%, засипаємо цукор і сіль, ретельно перемішуємо, щоб вони розчинилися у воді. Закриваємо кришкою і варимо на повільному вогні двадцять хвилин. Після чого розкладаємо грибочки з чистим баночках, заливаємо маринад і закатуємо.

Залишити відповідь

Ім’я *
E-mail *
Сайт