Домашнє вино з вишні

Навіть найдорожче і імените вино з винограду за смаком і ароматом не зрівняється з цим домашнім вином з вишні та інших фруктів, яке має лише йому властивий неповторний букет і приємний післясмак. Навіть самий прискіпливий гурман і досвідчений сомельє зможуть оцінити правильно приготоване вино домашнього виробництва.



Основою приготування будь-якого вина, в тому числі і домашнього, є натуральний фруктовий сік, цукровий пісок і вода (деякі вина готуються без додавання води, лише на основі цукру і соку). Технології приготування домашнього вина з вишні рецепти можуть дещо відрізнятися одне від одного, втім, як і пристосування для його приготування, проте є деякі вимоги до посуду:

• Вона повинна бути эмалированой або скляній, або з нержавіючої сталі;
• Категорично не рекомендується використовувати алюмінієву, залізний і мідний посуд.

Ці ж вимоги до посуді зберігаються для приготування домашнього лікеру з вишні.

Класичний рецепт приготування цього благородного і, по-справжньому вишуканого напою виглядає наступним чином:
1. Приготувати мезгу (ягоди роздрібнити), з якої приготувати сік: роздроблені ягідки скласти в полотняний мішечок, який помістити під прес (видавлювати рекомендується поступово – це необхідно для збільшення кількості соку), профільтрувати через мішечок з щільної тканини;
2. Отримане сусло-напівфабрикат додати цукровий пісок і трохи води для зменшення кислотності та підвищення цукристості – виходить солодке сусло, яке слід пастеризувати при температурі 80 градусів;
3. Ємність з готовою суслом закривається водяним затвором;



4. Приготувати винні дріжджі: в скляну ємність всипати 150-200 г родзинок, додати 60 г цукрового піску і кип’яченої води на 3/4 об’єму, заткнути пляшку ватяною пробкою і залишити на 3-4 дні.
5. Дріжджі розвести плодово-ягідним соком з розрахунку 200 мг на 1 літр, закип’ятити, потомилися на вогні 20 хвилин, перелити в ємність з вузьким горлечком і закупорити ватяною пробкою, на другу добу розводка готова;
6. Коли закінчиться бродіння, дріжджі і тверді частинки випадуть в осад, процідити;
7. Через пару місяців знову процідити, вино розлити по пляшках, кришки яких залити парафіном.

Домашнє вино з вишні рекомендується заготовляти саме за цією технологією приготування.

Залишити відповідь

Ім’я *
Email *
Сайт