Джем з чорної смородини

Рецепт джему з чорної смородини має на увазі підготовку наступних інгредієнтів:


чорна смородина – 1 кг;
– цукор – 1,2 кг;
– лимонна кислота або лимонний сік – половина чайної ложки;
– вода – ½ склянки.

Перед безпосереднім приготуванням необхідно перебрати ягоди смородини промити їх. На деякий час залишаємо ягоди, щоб стекла вода. Потім ділимо загальну масу ягід не кілька частин, і ці частини злегка розминаємо в ємності. У ємність, де буде відбуватися варіння джему, заливаємо воду, туди ж перекладаємо ягоди. На середньому вогні, помішуючи, тримати протягом 10 хвилин.

Потім варення зі смородини частинами додаємо цукор. Періодично необхідно всю масу помішувати, щоб цукор краще і рівномірніше розчинився. Всю масу доводимо до кипіння, а потім зменшуємо до слабкого вогню і на такій температурі варимо протягом приблизно 25 хвилин.

Довше варити джеми з смородини не варто, оскільки маса може просто пригоріти до ємності. Протягом варіння необхідно періодично знімати пінку. В даному випадку пінка має синій відтінок і її утворюється не так багато, як при варінні варення з ягід інших видів. Незадовго до готовності варто додати лимонну кислоту або сік лимона.

Можна обійтися і без варіння і приготувати сирої джем з чорної смородини. Для цього на 1 кг смородини необхідно взяти 1,5-2 кг цукру. Перед приготуванням необхідно обробити ягоди – прибрати живці, добре помити і дати стекти воді. З допомогою дерев’яної товкачика розім’яти ягоди, засипати масу цукром, добре перемішати і укласти в ємність або підготовлені банки. Зверху трохи присипати цукром і щільно закрити ємність або банку. При готування сирого джему необхідно у всьому дотримуватися ідеальної чистоти. Інакше джем швидко прокисне.

Залишити відповідь

Ім’я *
E-mail *
Сайт