Фаршировані курячі «кишеньки»

останнім часом я стала часто готувати страви з курки. Готується курятина досить швидко, та й моїй родині подобається. А особливо за смаком моїм гурманам довелося це блюдо, рецептом якого я хочу з вами поділитися.

Інгредієнти:

Курячі ніжки (або гомілки) – 6 шт.;
Яблуко – 1 шт.;
Зелена цибуля – невеликий пучок;
Будь-які гриби (я брала вешенки) – 150 г;
Сіль, перець і спеції за смаком.

Час приготування страви – 45 хв, кількість порцій – 6 шт.

Спосіб приготування:

1. Зелену цибулю вимити, струсити залишки води і нарізати невеликими пір’їнками.

2. Гриби протерти ганчіркою від бруду, нарізати брусочками середніх розмірів. Змішати з зеленим цибулею.

3. Ніжки або гомілки помити. Вставивши ніж в гомілку акуратненько по колу зрізати м’ясо з кістки. На перший погляд, це може показати важким, але в процесі ви зрозумієте, що це дуже легко робиться.

4. Вивернути кістку і витягти її з м’яса.

5. У підсумку вийти шість кишеньок, які ми і наповнимо начинкою. М’ясо посолити, поперчити, натерти улюбленими спеціями зовні і всередині. Я використовувала каррі, що б надати страві трохи гостроти.

6. Яблуко очистити від шкірки і нарізати часточками із розрахунку по дві часточки на один кишенька.

7. Наповнити кишеньку начинкою: спочатку вставити по висоті кишеньки дві часточки яблук, а потім щільно набити його зеленим цибулею і грибами.

8. Форму для запікання змастити олією і поставити курячі кишеньки вертикально. Не варто переживати про те, що вони впадуть або з них вивалитися начинка.

9. Помістити форму з стравою в розігріту до 220 градусів духовку, готувати 30 хвилин. Через 10-15 хвилин після початку запікання дістаньте форму з духовки і полийте кишеньки соком, що виділився для утворення золотистої скоринки.

Готову страву можна подати або з картопляним пюре або з карамелізованими яблуками.

Залишити відповідь

Ім’я *
E-mail *
Сайт