Флонярд з райських яблучок

Флонярдом називається французький класичний десерт з фруктів або овочів, запечених в блинном тесті. Самим близьким кулінарним “родичем” флонярда є клафуті, придуманий кухарями в Ліможі. Але традиційний клафуті готується виключно з вишнями і мигдалем, а всю іншу запечену в блинном тесті начинку відносять до флонярдам.

Щоб приготувати флонярд з райськими яблучками, краще всього використовувати не свіжі плоди китайки, а з бурштинового варення, тоді буде дуже смачно. На кожну маленьку порцію – солодкого яблука та чайній ложці прозорого тягучого сиропу з варення.

Для тесту необхідно взяти:

  • 100 грамів борошна пшеничного вищого сорту,
  • 400 мл молока 3,5%,
  • 4 свіжих курячих яйця,
  • 200 грамів цукрового піску,
  • 30 грамів вершкового масла,
  • пакетик ванільного цукру і
  • пару щіпок солі.

Приготування:

В мисці глибше треба замісити гладке тісто, як на пишні млинці. Спочатку змішати борошно і яйця, потім додати сіль, масло, ванільний цукор і цукор-пісок, а в кінці всі розбавити молоком кімнатної температури. Збивати віночком, щоб не було ніяких грудочок.

формочки Змастити олією (можна рослинним, але краще теж вершковим), покласти в кожну по райського яблучку і залити на 2/3 блинным тестом. Відправити в попередньо розігрітий до 180 градусів духовку. Випікати хвилин 30. Перед подачею на стіл полити варенням і трохи присипати цукровою пудрою.

Приємного апетиту!

Флонярд з райських яблучок

Залишити відповідь

Ім’я *
E-mail *
Сайт