Гороховий суп з м’ясом

Гороховий суп з м’ясом можна готувати як влітку, так і взимку. Саме цей рецепт підходить для зимового періоду. Тому що влітку горошок один, а взимку іншого. Річний вариться менше, ніж зимовий.

Щоб приготувати гороховий суп з м’ясом, знадобляться такі продукти:

  • М’ясо (свинина, яловичина, курка) – 400 г
  • Картопля – 500 г
  • Цибуля ріпчаста – 120 г
  • Морква – 100 г
  • Салатний перець – 70 г
  • Часник – 3 зубчики
  • Сіль, лавровий лист, спеції

Спершу в холодну воду кладемо м’ясо. Зазвичай, я беру свинину чи яловичину. Коли вода закипить, знімаємо пінку, робимо маленький вогонь. Даємо м’яса покипіти 30 хвилин. Потім додаємо митий горох.

Обов’язково перемішайте, тому що горох може пристати до дна каструлі і потім пригоріти. Тепер гороху з м’ясом вариться ще 40 хвилин. В цей час готуємо інші овочі. Чистимо картоплю, цибулю, моркву, солодкий перець.

Через 40 хвилин додаємо в каструлю картоплю, порізану кубиками.

Цибулю, порізану кубиками моркву, натерту на крупній тертці.

Салатний перець, лавровий лист. Взимку, я використовую заморожений салатний перець.

Через 15 хвилин додаємо часник, сіль, спеції. Даємо супу ще покипіти 5 хвилин. Пробуємо. Вимикаємо. Гороховий суп з м’ясом готовий!

Загальний час приготування 1 годину 30 хвилин. Звичайно, до такого супу я готую ще якийсь салатик, наприклад салат чоловічий каприз. Чекаю ваших коментарів.

Залишити відповідь

Ім’я *
Email *
Сайт