Ікра без баклажанів

Апетитну закуску, приготовану з сезонних овочів, можна зробити на будь-якій основі. У даному рецепті використовується класичний і всіма улюблений набір інгредієнтів. Така заготівля стане відмінним доповненням до багатьох м’ясних страв.

На приготування такої консервації йде 2 години, а з перелічених тут інгредієнтів виходить 0,5 л.

Інгредієнти:
Кабачки – 400 г;
цибуля – 150 г;
перець солодкий – 200 г;
морква – 150 г;
помідори – 300 г;
рослинна олія – 60 мл;
цукор – 1,5 ч. л.;
перець чорний мелений – ¼ ч. л.;
сіль – 2 ч. л.;
оцет 6% – ½ ст. л.

Рецепт приготування:
1. Невеликі стиглі кабачки потрібно промити. Потім розрізати їх навпіл і видалити насіння. Зрізати шкірочку і нарізати овочі великими брусочками. Солодкий перець обполоснути водою, вирізати плодоніжки і насіння. Нарізати все великими шматками. Пропустити кабачки і перець через м’ясорубку. Отриману масу перемістити в глибоку сковороду з товстим дном. Цибулини очистити і моркву. Обполоснути овочі водою. Цибулю дуже дрібно нашаткувати. З допомогою середній терці моркву подрібнити. Щільні і м’ясисті помідори необхідно промити і обшпарити. Потрібно помістити помідори в друшляк і опустити його в киплячу воду на 30 с. Потім обдати томати холодною водою. За допомогою маленького ножа зняти з них шкірку. Помідори перемолоти в блендері до консистенції пюре. Отриману масу влити в сковороду з кабачками і перцем. Висипати туди ж моркву і цибулю. Ретельно перемішати інгредієнти і включити маленький вогонь.
2. Довести масу в сковороді до кипіння. Влити рослинне масло і перемішати все. Страву необхідно готувати на слабкому вогні не менше 50 хв, щоб зайва волога випарувалася. Вміст сковороди слід перемішувати кожні 10 хв. Після цього потрібно висипати в овочеву суміш спеції: сіль, чорний перець, цукор. Ретельно перемішати ікру і готувати ще 20 хв. Потім влити оцет, прокип’ятити масу 2 хв і вимкнути вогонь. Готову ікру необхідно відразу викласти в стерильну банку. Закупорити ємність прокип’яченої кришкою використовуючи ключем для консервації. Перевернути банку і зверху укутати теплою ковдрою. Залишити ікру остигати на цілу ніч. Вранці слід перемістити банку в сухе прохолодне місце для зберігання. Неймовірно апетитні ікра вже через пару тижнів порадує вас своїм насиченим ароматом і смаком. Її можна подавати з м’ясними стравами або використовувати для приготування бутербродів. Приємного апетиту!

Залишити відповідь

Ім’я *
Email *
Сайт