Компот з кураги

Компот з кураги хороший тим, що його можна приготувати в будь-який час року і напоїти всіх членів сім’ї живлющою вологою в холодну пору року або в літню спеку. Як варити компот з кураги?

Інгредієнти:
• Курага – 300 г;
• Вода – 750 мл;
• Цукровий пісок – 3 ст. л.;
• Лимонна кислота – за смаком;

Компот з кураги рецепт готується наступним чином:
1) Курагу ретельно помити, запарити або замочити в холодній воді на 3 години, якщо курага дуже засушенная, то можна залишити на 4 години;
2) Курагу з води дістати, а саму воду процідити, додати цукровий пісок і довести до кипіння;
3) В киплячий цукровий сироп додати підготовлену курагу, а також лимонку і варити протягом семи-восьми хвилин;
4) Зняти з вогню, остудити.



Дуже корисний компот з кураги і чорносливу, який також приготувати зовсім нескладно, проте, користь від його вживання очевидна.
Інгредієнти:
• Курага – 150 г;
• Чорнослив – 150 г;
• Вода – 1 л;
• Цукровий пісок – 100 р.

Приготування:
Сухофрукти промити, залити холодною водою на одну годину, знову промити під проточною водою. У ємність для приготування компоту налити чистої, очищеної води, поставити на вогонь і довести до кипіння. У киплячу воду додати цукровий пісок, підготовлену курагу і чорнослив, варити до м’якого стану фруктів. Після охолодження компот можна подавати до столу.

Ці рецепти компотів не призначені для тривалого зберігання, тобто для заготівлі на зиму компоти не підійдуть.

Крім описаних вище рецептів компот можна приготувати з додаванням родзинок, заморожених або сезонних фруктів. Компоти на зиму краще всього готувати зі свіжих фруктів і ягід.

Залишити відповідь

Ім’я *
E-mail *
Сайт