Компот з винограду на зиму

Багато хто з нас люблять виноград, але мало хто здогадується, яка в ньому таїться» користь. Виявляється, що виноград володіє масою вітамінів, мінералів, а ще він містить клітковину і протеїни, тому є домашнім засобом проти багатьох захворювань: астми, хвороб серця, мігрені, запорів, втоми, хвороб нирок і навіть раку молочної залози. З нього готують компот з винограду на зиму, сироп, родзинки, сік, моченный і маринований виноград і так далі.

найпростіший рецепт консервування компотів з винограду на зиму:

Виноград помити, відокремити від гілочок, скласти в банку, додати склянку цукрового піску, ложку лимонної кислоти, залити окропом і закатати.

Приготування компоту з винограду на зиму також можна здійснювати наступним чином:

Виноград помити і гронами скласти в банки. Зварити сироп: в одному літрі киплячої води розчинити 600 г цукрового піску, закип’ятити і залити ягоди. Банки з компотом стерилізувати 8-10 хвилин, потім укутати до повного охолодження – компот з винограду готовий.



Якщо винограду багато, то можна ще приготувати і варення з винограду:

• Виноград – 1 кг;
• Цукровий пісок – 1 кг;
• Вода – 300 мл;
• Лимонна кислота, ванілін – за смаком.

Зварити сироп з води і цукру, занурити туди виноград і залишити на шість годин. По закінченню цього часу ємність з варенням поставити на газ, проварити 10 хвилин, потім залишити на 8 годин – таку процедуру потрібно виконати два рази. В третій раз закип’ятити, додати лимонку, ваніль, проварити кілька хвилин, розкласти в стерилізовані банки і закатати. До

Залишити відповідь

Ім’я *
E-mail *
Сайт