Консервування помідорів у власному соку

Як приємно взимку відкрити баночку консервованих ароматних помідорів і урізноманітнити ними буденний обід або вечерю. Подвійно приємно, якщо ще потім все це запити ніжним і приємним томатним соком. Все це дозволить вам виконане восени консервирование помідорів у власному соку, рецептом якого ми готові з вами поділитися.

Отже, для такої заготовки знадобляться наступні інгредієнти:

помідори для маринування – 550-600 г

помідори для соку -400-450 м

сіль – 15 г

часник – 2-3 зубчики

зелень петрушки, кропу або селери – 15 г

Спосіб приготування

Починати консервирование помідорів у власному соку слід з ретельного відбору заготівельного сировини, тому для консервування помідорів слід відібрати плоди середніх розмірів однаковою мірою зрілості, для соку можна взяти переспілі, але не зіпсовані помідори.

Для початку необхідно приготувати томатний сік, для цього стиглі і перестиглі помідори необхідно добре промити, видалити у них плодоніжку, розрізати на шматочки і подрібнити за допомогою м’ясорубки або соковижималки. Після чого, томатний сік необхідно перелити в спеціальну емальовану каструлю для приготування різних заготовок, наприклад, донського салату на зиму, і відправити на середній вогонь. Довести до кипіння, додати сіль, з розрахунку на 1 літр соку – 20 г солі і прокип’ятити 10-15 хвилин.

Тим часом, помідори, призначені для консервування слід добре промити під проточною холодною водою і щільно укласти в заздалегідь підготовлені стерилізовані скляні банки разом з часником і зеленню.

Потім вміст банок, необхідно залити киплячим томатним соком, накрити бляшаними кришками для загортання і відправити на 30 хвилин на стерилізацію. Після чого банки потрібно відразу ж закатати, перевернути догори дном і залишити охолоджуватися при кімнатній температурі. На цьому консервирование помідорів у власному соку закінчено.

Зберігати таку заготовку, краще в прохолодному підвалі поруч з консервованим перцем та іншими заготовками на зиму.

Залишити відповідь

Ім’я *
E-mail *
Сайт