Курка в медово-гірчичному соусі

У переважній більшості м’ясних страв французької кухні присутня курка. Як відомо, француженки особливо ретельно стежать за своєю фігурою, а куряче м’ясо – самий натуральний дієтичний продукт, з якого до того ж виходять дуже смачні страви. Ось, наприклад, курка з гірчицею і медом, точніше, курячі грудки в медово-гірчичному соусі – це кулінарне творіння готується дуже швидко, але в підсумку виходить дуже смачним і чудово виглядає як на повсякденному столі, так і на святковому.

Сьогодні ми спробуємо приготувати курку в медово-гірчичному соусі в класичному варіанті, але завжди можна поекспериментувати, додавши що-небудь з інгредієнтів на свій розсуд або смаку. Спробуйте, можливо, саме ваш варіант цієї страви вам сподобається більше.

Для приготування знадобиться:

Курячі грудки (без кісток і хрящів) – 2 шт.
Мед – 2 ст. л.
Яблука – 2 шт.
Яблучне вино – 50 мл
Вода – 100 мл
Картопляний крохмаль – 1ст. л.
Борошно пшеничне – 2 ст. л.
Зерниста гірчиця – 2 ст. л.
Спеції (сіль, чорний мелений перець) за смаком
Рослинна олія

Як готується курка в медово-гірчичному соусі:

Курячі грудки промиваємо й обсушуємо. Можна використовувати їх цілими, а можна і порізати поздовжніми шматочками. Складаємо м’ясо в глибоку посуд, присаливаем, перчимо і даємо настоятися 15 хвилин.

Тепер кожен шматочок м’яса добре обвалюємо в борошні з усіх сторін.

Викладаємо м’ясо в сковороду з розпеченою олією (2 ст. л.) і обсмажуємо з обох боків до появи легкої рум’яної скоринки. Масло підійде як звичайну соняшникову, так і оливкове. Але, звичайно, другий варіант буде найкращим.

Поки смажиться м’ясо, вимиваємо яблука, видаляємо серцевинки з насінням і нарізаємо їх часточками.

Для приготування соусу змішуємо в мисочці гірчицю з медом і крохмалем.

В іншій сковорідці розігріваємо 3 ст. л. олії (знову ж таки, соняшникова або оливкова). Викладаємо в масло яблука і смажимо, помішуючи, протягом 2-х хвилин.

Потім викладаємо до яблук шматочки просмажених курячих грудок і смажимо все разом на помірному вогні до появи красивою коричневої скоринки м’яса. Час від часу потрібно помішувати яблука і перевертати грудки, щоб вони не пригоріли.

Тепер додаємо в сковороду з яблуками і куркою медово-гірчичний соус, заливаємо вином і водою. Акуратно перемішуємо, приглушуєм вогонь і тушкуємо під кришкою ще 10 хвилин. Соус за цей час встигне загуснути, а м’ясо остаточно дійде і стане дуже м’яким, соковитим і ароматним.

Готова курка у медовому соусі подається до столу в гарячому вигляді з картопляним пюре або ж з відварним рисом.

Залишити відповідь

Ім’я *
E-mail *
Сайт