Курячі крильця в гострому маринаді на деку

Приготувати курку можливо десятками способів, але найпростіше її запекти. Курячі крильця в духовці – вельми популярне блюдо, ви зробите його без зусиль і тимчасових витрат. Використовуючи різні маринади, спробуйте домогтися особливих смакових відтінків – кожен раз годуйте сім’ю по-новому!

Основу будь-якого маринаду становить інгредієнт, який має кислий смак – він забезпечує м’якість м’яса. Це може бути лимон, оцет (яблучний, виноградний і т. д.), кефір або помідори. Наш рецепт наказує використовувати томатний кетчуп з додаванням гострого Тabasco або «Hot pepper». Пікантності страві додає гірчиця. Замість солі береться соєвий соус.

Інгредієнти:

  • курячі крильця – 9 шт.

Для маринаду:

  • томатний кетчуп – 75 г;
  • соєвий соус карамельний (Heinz) – 60 г;
  • гострий соус чилі «Hot pepper» або «Тabasco» – 1 ч. л.;
  • гірчиця російська – 1,5 ст. л.

Рецепт приготування гострих курячих крилець в духовці

Спочатку зробіть маринад. Змішайте кетчуп (75 г), соєвий соус (60 г), гострий соус чилі (1 ч. л.) і гірчицю (1,5 ст. л.).

Курячі крильця обмажте одержаним складом з усіх боків.

Накрийте чашку кришкою або затягніть плівкою, поставте в холодильник для маринування. Хочете досягти інтенсивного пряного смаку? Маринуйте м’ясо довше (зручно це робити на ніч). Якщо час не дозволяє, можете обмежитися лише однією годиною, крильця за цей час теж встигнуть просочитися соусом.

Підготовлену до смаження перекладіть курку в глибоке деко (не обов’язково перед цим змащувати маслом, жиру, що міститься в крильцях, цілком достатньо).

Запікайте блюдо в духовці 35 хвилин при температурі 180 градусів – до придбання красивого кольору і глянсового блиску.

Подавайте птицю в гарячому вигляді. Як доповнення на стіл поставте овочевий салат і велика кількість зелені.

За цим рецептом ви зможете влітку приготувати курячі крильця не в духовці, а на решітці мангал або барбекю.

Залишити відповідь

Ім’я *
E-mail *
Сайт