Мариновані помідори на зиму. Як маринувати, закочувати помідори. Маринад для помідор, приготування маринованих помідорів

Мариновані помідори я завжди готую тільки на 3 літрових бутлях, тому, що вони дуже швидко з’їдаються. Так як у нас на дачі росте дуже багато помідор, різних розмірів та сортів, я намагаюся вибирати томати невеликого розміру, стиглі, без пошкоджень, не мляві.

Між іншим , мариновані помідори зберігають багато корисні речовини, а також дуже потужний антиоксидант – лікопін, який, як відомо допомагає запобігти ракові захворювання. Так що не соромтеся дізнаватися, як закочувати помідори, благо способів є дуже багато, і сміливо робіть свій запас консервації на зиму.

Помідори мариновані на зиму, рецепт розрахований на 3 літровий бутель:

  • Помідори
  • Цибуля – 3 шматочки
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Часник – 2 зубчики
  • Круглий чорний перець – 7 шт.
  • Цукор – 80 гр.
  • Оцет 9% – 50 гр.
  • Сіль – 50 гр.

Хочу трохи похвалитися, що саме мої мариновані помідори подобаються всім гостям і родичам, тільки не подумайте, що я хочу когось образити, адже у кожної господині є свій спосіб приготування маринованих помідор. Просто після застілля, дуже часто мої подруги запитують мене, як маринувати помідори, щоб вони виходили такими смачними.

Приготування маринованих помідорів

Отже, приготування маринованих помідорів зручніше за все починати з підготовки посуду, тобто необхідно перемити всі банки з допомогою соди, а також прокип’ятити кришки.

Потім, в кожну банку необхідно покласти гіркий перець горошком, часник, цибулю, лавровий лист.

Добре, якщо вам хтось допоможе, і поки ви будете готувати посуд, ваш помічник помиє помідори.

Тепер необхідно розкласти помідори по банкам. Тільки не треба їх туди заштовхувати! Томати треба акуратно накладати. Коли банку буде вже повною – потрусіть її злегка, плоди самі утрамбуются і якщо з’явилося вільне місце, можете сміливо його заповнити.

Коли банки з помідорами вже готові, кип’ятимо воду і заливаємо нею помідори. Прикриваємо кришкою.

Даємо їм постояти 40 хвилин, потім зливаємо всю воду з банок назад в каструлю, включаємо вогонь.

Маринад для помідор

Готуємо маринад для помідор. Для цього додаємо у воду сіль, цукор і добре розмішуємо. А в банки з помідорами додаємо оцет.

Коли маринад для помідор почне кипіти, заливаємо їм банки з нашими томатами і закатуємо.

Помідори мариновані на зиму.

Мариновані помідори треба перевернути, тобто поставити на кришку і на ніч укутати ковдрою, також як і мариновані огірки. Вранці можна прибрати ковдру, почекати, поки наші помідори мариновані на зиму охолонуть і розподілити їх по полицях або відправити в підвал.

до Речі, мариновані помідори, приготовані за цим рецептом, добре зберігаються навіть у теплому приміщенні. У мене жодна банку не вибухнула і не зіпсувалася, хоча в квартирі у мене жарко.

Сподіваюся, всім сподобаються мариновані томати, приготовлені за моїм рецептом. Буду рада дізнатися вашу особисту думку, пишіть коментарі.

Залишити відповідь

Ім’я *
Email *
Сайт