Мариновані зелені помідори

Зелені помідори — прекрасна закуска до перших і других страв. Щоб замаринувати зелені помідори, вибирайте овочі невеликого розміру, які буде зручно є цілком.

Незвичайний смак незрілих помідорів з щільною шкіркою (а також солодкуватого присмаку маринаду) сподобається любителям різноманітних солінь. І пам’ятайте: перед закачуванням помідори не треба варити, а лише обшпарити!

Інгредієнти:
Помідори зелені
1.5 кг.;
Перець болгарський
1 шт.;
Перець чилі
1 шт.;
Молодий часник
1 головка
Морква
1 шт.;
Вода
2 л.;
Оцет
50 мл.;
Цукор
80 г.;
Сіль
50 г.;
Лавровий лист
4 шт.;
Перець духмяний
4 шт.;

Рецепт маринованих зелених помідор

Приготувати овочеву заправу. Перець чилі, часник і солодкий перець пропустити через середню решітку м’ясорубки. Моркву почистити і натерти на середній терці. Змішати всі овочі і залишити на 10 хвилин маринуватися. Помідори ретельно промити, помістити їх в каструлю і залити окропом.

Прикрити кришкою, обмотати рушником і витримати півгодини, потім злити воду. Приготувати маринад. Для цього довести до кипіння воду і додати спеції: цукор, сіль, лавровий лист, запашний перець і оцет. В стерилізовану банку помістити помідори, залити маринадом і додати овочеву заправу.

Закатати банку стерильною кришкою, обмотати рушником і перевернути догори дном. Після повного охолодження зберігати консервацію в темному прохолодному місці. Якщо сумніваєтеся в абсолютної стерильності тари, можна додати в банку одну таблетку аспірину.

Залишити відповідь

Ім’я *
Email *
Сайт