Медовик домашній, пісний

Домашний медовик, улюблені ласощі дітей і дорослих, у багатьох сім’ях зветься фірмовим блюдом і є солодким супроводом кожного свята. Його готують безліччю способів, з двома-трьома м’якими ароматними шарами, або багатошаровим з безлічі медових млинчиків-коржів.

Інгредієнти для медовика домашнього:

мед 3 ст. ложки

0,5 склянки цукру

150г масла рослинного

1 склянку води

пакетик розпушувача

1,5-2 склянки борошна

по 0,5 склянки родзинок і волоських горіхів

щіпка ваніліну

Як приготувати домашній медовик:

1. Попередньо перебраний родзинки залити окропом. Цукровий пісок насипати на сковорідку і прогрівати до початку утворення карамелі, акуратно влити підігріту воду і помішувати до розчинення кристалів. Вилити все в окремий посуд і дати охолонути. Родзинки змішати з подрібненими горіхами і невеликий дрібкою борошна.

2. Приготувати духова шафа – прогріти до 180 градусів і форму для випічки – застелити промасленим пергаментом. Спеціальну силіконову форму можна не застеляти папером. В окрему чашку налити олію, додати мед, ванілін і дрібку солі, все перемішати. Влити карамельну воду, знову акуратно помішуючи.

3. Борошно просіяти і змішати з розпушувачем, повільно змішати обидві маси, додавши в кінці суміш родзинок і горіхів. Вийти повинна консистенція густої сметани. Перекладіть тісто у форму. Випікається медовик орієнтовно 45 хвилин. Готовий пиріг остудити, можна прошарувати будь-яким кремом або джемом, або залишити без прошарку, а посипати цукровою пудрою або какао.

Залишити відповідь

Ім’я *
E-mail *
Сайт