Морквяний суп-пюре

Дуже корисний суп з ніжною консистенцією і приємним кольором сподобається дорослим і малюкам. Процес приготування простий, а набір необхідних продуктів знайдеться практично у кожної господині.

Інгредієнти:

  • штук 5 середніх (обов’язково солодких) морквин,
  • маленька луковичка,
  • дві картоплини (невеликі, грам по 100 кожна),
  • 400 мл відфільтрованої води,
  • трохи солі,
  • молоко – половина склянки і маленька ложечка сметани.

Як приготувати:

1. Очистити овочі.

2. Чисту воду перелити в каструльку. Поставити нагріватися.

3. Нарізати кружечками, товстенькими морквину. Цілі коренеплоди будуть варитися набагато довше.

4. цибулю Розрізати навпіл. Після кожну половинку розділити ще на три приблизно однакові частини.

5. Картоплю нарізати. Шматочки повинні бути трохи більше, ніж на звичайний суп.

6. Нарізані овочі одночасно викласти в каструлю з окропом. Посолити. Далі готувати до м’якості всіх інгредієнтів. Потужність нагріву плити на цьому етапі повинна бути середньої.

7. Найдовше будуть варитися шматочки моркви. Коли вони стануть м’якими, то відразу ж вимкнути плитку. Якщо залишилося занадто багато рідини, то зайве злити, інакше пюре з супу не вийде.

8. Влити молоко. Якщо страва буде їсти маленька дитина, то краще заздалегідь прокип’ятити цей інгредієнт.

9. Додати ложечку (маленьку) сметани.

10. Включити блендер і з його допомогою ретельно подрібнити все вміст каструлі. У результаті повинна вийти ніжна маса без жодної грудочки.

Злегка остиглий морквяний суп-пюре розлити по приготованим тарілках. Подавати його можна з маленькими грінками, або з хлібом.

Блюдо абсолютно не містить масел і засмажки, тому прекрасно підходить для діток і тих, хто уважно стежить за власним здоров’ям. При необхідності зі складу можна виключити навіть молоко і сметану, смак від цього не стане гірше.

Приємного апетиту!

Морквяний суп-пюре

Залишити відповідь

Ім’я *
E-mail *
Сайт