Мус з журавлини

Мус з журавлини – смачний, ніжний і дуже корисний десерт, який особливо сподобається дітям. Він робиться просто і швидко, а вітамінів в ньому не злічити. Спробуйте – і ви переконаєтеся в цьому самі!

Інгредієнти:
Журавлина
2 ст.;
Цукор
2 ст.;
Крупа манна
6 ст. л.;
Вода
6 ст.;
Цукрова пудра
для декору

Рецепт журавлинного мусу

Журавлину добре помити, залити 100 мл кип’яченої води і розмолоти блендером в однорідне пюре. Потім пюре ретельно перетерти через дрібне сито, щоб відокремити сік від макухи. Макуха викласти в каструльку, залити 6 склянками води і поставити на вогонь. Довести до кипіння, зменшити вогонь і варити 7 хвилин. Потім варену макуха знову процідити через дрібне сито.

Рідина нам ще знадобиться, а макуха можна викинути. В отриману рідину додати цукор, поставити на вогонь і довести до кипіння. При постійному помішуванні поступово всипати в каструлю манну крупу. Масу довести до кипіння, постійно помішуючи, щоб не утворилися грудочки. Зробити маленький вогонь і варити 18-20 хвилин, не забуваючи помішувати.

Потім зняти з вогню, трохи остудити. Вливати в масу тонкою цівкою журавлинний сік, який вийшов на самому початку, і збивати мус блендером протягом 5 хвилин. Розкласти по креманкам, остудити і поставити в холодильник на 2-3 години для повного застигання. Подавати мус, прикрасивши свіжими ягодами журавлини і посипавши цукровою пудрою.

Залишити відповідь

Ім’я *
Email *
Сайт