Окрошка на мінералці

Для окрошки не обов’язково використовувати квас, кефір або пиво – її можна зробити на самій звичайній воді. Але буде значно смачнішою, якщо вода виявиться сильногазованою мінеральної. Головне – щоб вона була дуже добре охолоджена. Як і інші види окрошки, цю можна робити як овочевої, так і м’ясною.

При бажанні можна заправляти страву сметаною або майонезом. Наш рецепт представляє вам корисну і низькокалорійну окрошку без шкідливих жирів, зате з пісним м’ясом. Її можна вживати при здоровому і дієтичному харчуванні; якщо ж виключити м’ясо, можна додати блюдо в вегетаріанський раціон.

Інгредієнти:
Вода мінеральна сильногазована
1.5 л.;
Лимон
0.5 шт.;
Картопля
4 шт.;
Редис
8 шт.;
Огірки свіжі
4 шт.;
Яловичина
300 г.;
Яйця
4 шт.;
Зелень
100 г.;
Сіль, перець
за смаком

Рецепт окрошки на мінералки

Пісну яловичину відварити до готовності. М’ясо порвати руками на волокна. Картоплю відварити у мундирі, почистити і порізати кубиками. Яйця круто відварити і натерти на крупній тертці. Редис і огірки порізати тонкими кружечками. Якщо вони великі, то кружечки розрізати на половинки або четвертинки.

У огірків перевірити шкірку – якщо вона гірчить, то перед нарізкою їх потрібно почистити, щоб не зіпсувати смак окрошки. Зелень підійде будь – кріп, петрушка, базилік, рукола, кінза. Чим більше різної зелені, тим яскравіше смак окрошки. Зелень слід помити і дрібно нашаткувати.

Любителі зеленого цибулі можуть додати до зелені і його, після чого всі овочі, м’ясо і зелень перемішати у великій мисці, посолити і поперчити за смаком. В глечик вилити з пляшки мінеральну воду і змішати її з соком половини лимона. Лимонний сік можна замінити оцтом – це вже за бажанням.

В кожну тарілку слід накладати стільки овочево-м’ясної суміші, скільки хочеться, а потім заливати холодною мінеральною водою. Окрошку можна заправити сметаною або кефіром – також за бажанням. Корисний річний супчик готовий!

Залишити відповідь

Ім’я *
Email *
Сайт