Паштет з курячої печінки і сердечок

Різноманітні паштети – це ідеальний варіант сніданку, адже часу на те, щоб відрізати шматочок хліба і намазати на нього паштет, йде набагато менше, ніж варити кашу або смажити млинці, готувати омлет. А в будні це дає зайвих 15-20 хвилин на те, щоб краще зібратися, а комусь- ще й трішки поспати.

Найчастіше ми купуємо паштети з курячої печінки в магазині. Це дуже зручно. Навіть, незважаючи на те, що ніколи не знаємо, з чого ж цей паштет все-таки зроблений. А приготувати його вдома не складе ніякої праці. Та і процес цього займе зовсім небагато часу. До того ж, можна приготувати порцію побільше і заморозити його. А на ніч перекладіть паштет з морозилки в холодильник, і вранці він буде абсолютно як свіжоприготований.

Пропонуємо приготувати печінковий паштет в домашніх умовах – його люблять дуже багато. Можна приготувати його і з яловичої печінки, але куряча більш ніжна. А додавання сердечок полегшить структуру паштету і зробить його пишніше і легшим.

Цей смачний, швидкий паштет з курячої печінки для сніданку або перекусу завжди виручить вас, коли на приготування їжі зовсім немає часу.

Отже, для приготування близько 700 грамів паштету візьміть:

500 грамів курячої печінки
400 г курячих сердечок
3 цибулини
1 морква
100 грамів вершкового масла
60-70 грамів рослинної олії без запаху
100-120 грамів червоного сухого вина
сіль, чорний перець і чебрець за смаком.

Рецепт печінкового паштету:

Ретельно промийте курячі потрухи і обсушіть їх паперовим рушником.

Влийте в сковороду половину рослинного масла, добре розігрійте його і на великому вогні обсмажте сердечка до тих пір, поки вони не зарум’яняться.

Перекладіть їх у каструлю або глибоку миску. Посипте зверху чебрецем, сіллю і перцем.

У ту ж сковороду відправте печінку і зовсім трохи обсмажте її, щоб вона тільки втратила колір. Якщо ви її пережарите, вона буде жорсткою.

Влийте в сковороду вино і протушкувати 2-3 хвилини, поки воно трохи увариться.

Перекладіть печінку до сердечком і перемішайте все, щоб рівномірно розподілилися спеції.

Наріжте цибулю і моркву середніми шматочками.

Влийте в сковороду рослинне масло і обсмажте в ньому овочі до злегка золотистого кольору.

Готові овочі змішайте з печінкою і сердечками.

Перекладіть інгредієнти в блендер і подрібніть їх до стану однорідної, пюреподібної маси.

Для подрібнення також можна використовувати м’ясорубку. У цьому випадку встановіть саму дрібну решітку і прокрутіть масу двічі.

Готовий паштет укладіть в невеликі формочки або в невеликі пластикові контейнери, залишаючи зверху трохи місця.

Ретельно утрамбуйте паштет і розгладьте поверхню. Дуже зручно це робити за допомогою силіконової лопатки.

Розтопіть на повільному вогні вершкове масло.

Залийте паштет з курячої печінки зверху маслом невеликим шаром, але щоб крізь масло не виступав сам паштет. Таким чином, він довше збережеться, і не буде обвітрюватися.

І ось, паштет з курячої печінки готовий! Охолодіть його в холодильнику, щоб застигло масло. Приємного апетиту!

Залишити відповідь

Ім’я *
E-mail *
Сайт