Повидло з абрикосів

У літній період думки часом витають не тільки в хмарах і мріях про майбутнє довгоочікуваній відпустці, але і в районі кухні, де стоять банки, лежать кришки, а поруч знаходяться фрукти, готові до заготовок. І абрикосове варення, джем, повидло приємно радують і смаком, і хорошим настроєм, просоченим влітку, якого так не вистачає в зимовий час.

Задаючись питанням як варити повидло з абрикос в першу чергу необхідно правильно відібрати відповідні плоди для майбутнього повидла. Це повинні бути зрілі плоди, без зелених ділянок і м’ятих бочков. Кісточки повинні легко відділятися від плоду. Відібрані плоди необхідно промити в проточній воді і дати стекти воді. Потім необхідно відокремити кісточки від плодів.

До відділення кісточки можна відокремити шкіру від плодів. Для цього необхідно плоди розмістити в друшляку або ж помістити в металевій сітці. Далі плоди опускають на короткий час в киплячу воду, а потім обдають холодною водою. За рахунок цього шкірка відділяється від плоду і дає можливість зробити повидло з абрикос рецепт більш смачним і ніжним. Такий метод можна використовувати і в варінні інших заготовок, наприклад, таких, як варення з персиків або джем.

Підготовлені абрикоси закладаємо в ємність для варіння повидла або в миску. Далі засипаємо їх цукром і наполягаємо протягом 1 дня в прохолодному місці. Саха необхідно брати з розрахунку 750 г цукру на 1 кг плодів абрикоса. В результаті виділиться сік, в якому і буде варитися повидло протягом 20 хвилин до запустеванія маси. У тому, як зварити повидло з абрикосів, не варто забувати і про розлив готового повидла по банкам. Банки при цьому заздалегідь необхідно стерилізувати разом з кришками. Гарячу масу розливають по банках, а потім дають охолонути, не закриваючи кришкою. Після охолодження повидло закривають кришками.

Залишити відповідь

Ім’я *
E-mail *
Сайт