Простий пиріг в мультиварці

Пиріг — універсальне блюдо, яке однаково актуальна як для повсякденного, так і для святкового меню. Начинка може бути абсолютно будь-який, в залежності від особистих смаків господині. А наша маленька помічниця – мультиварка, – здатна максимально спростити процес приготування! Пиріг з куркою дуже простий, ситний і не потребує особливих продуктів.

За смаком до курки можна додати гриби, соус, морква і цибуля. Грудку можна замінити на м’ясо з курячих ніжок — смак пирога стане ніжніше і соковитіше. Для людей, які дотримуються дієти, існує можливість замінити борошно вищого ґатунку на цільнозернове. Експериментуйте з інгредієнтами і виберіть свій ідеальний рецепт простого пирога в мультиварці!

Інгредієнти:
Куряче філе
400 г.;
Борошно пшенична
300 г.;
Яйця
2 шт.;
Сир твердий
150 г.;
Масло вершкове
70 г.;
Сметана
250 г.;
Розпушувач тіста
1 ст. л.;
Паприка
1 ч. л.;
Суміш трав
1 ч. л.;
Сіль, перець
за смаком

Рецепт простого пирога в мультиварці

куряче філе Промийте під проточною водою, зріжте жилки і плівки, обсушіть паперовим рушником. Наріжте м’ясо упоперек волокон на тонкі смужки. Додайте сіль, паприку і суміш трав, ретельно перемішайте. Твердий сир натріть на дуже дрібній тертці. Приготуйте тісто: для цього в глибоку миску розбийте яйця і розколотіть їх виделкою.

Додайте розм’якшене вершкове масло, розмішайте його віночком до однорідності. На поверхні з’являться пластівці масла – це нормально. Влийте сметану, перемішайте. Поступово введіть борошно і розпушувач, ретельно вимісіть міксером. Тісто по консистенції має вийти як дуже густа сметана. Потім акуратно вмішайте в нього тертий сир.

На дно чаші мультиварки викладіть куряче філе. Зверху вилийте тісто. Закрийте каструлю кришкою і включіть режим «випічка», таймер виставите на 50 хвилин. Після сигналу відключення приладу залиште пиріг на півгодини для рівномірного охолодження. Потім переверніть чашу на тарілку і вийміть пиріг. Перед подачею на стіл розріжте на порційні шматки.

Залишити відповідь

Ім’я *
Email *
Сайт