Рецепт адигейського сиру

Адигейський сир – цінний джерело білка і кальцію. Крім того, він некалорійний і тому може рекомендуватися як прекрасне блюдо для дієтичного раціону. Завдяки своєму чудовому смаку він використовується як добавка до різних салатів, закусок. Він відмінно поєднується з зеленню, овочами і навіть фруктами.

Дуже простий рецепт натурального домашнього адигейського сиру, який виходить набагато смачніше, ніжніше, а з корисним якостям набагато краще магазинного. Адигейський сир в домашніх умовах готується швидко і просто (за винятком часу скисання сироватки).

Інгредієнти:

1 л. – кефіру або кислого
3л. – молока
сіль
перець, спеції, зелень (за бажанням)

*Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить близько 500 гр. адигейського сиру.

Спосіб приготування:

Перш ніж почати готувати, нам потрібна закваска, яка робиться з кефіру.

В каструлю виливаємо кефір і на середньому вогні доводимо до кипіння. Як тільки кефір почне закипати, і утворюються дрібні пластівці, відразу вимикаємо вогонь.

допомога дрібного сита або марлі проціджуємо сироватку від сиру. Переливаємо в зручну миску і залишаємо на 2 дні при кімнатній температурі скисати. Залишився в ситі сир можна просто з’їсти або ж використовувати у випічці.

Коли сироватка скисне, у великій глибокій каструлі розігріваємо 3л. свіжого молока.

Доводимо до слабкого кипіння, постійно помішуючи, щоб дно каструлі не пригоріло. Як тільки почне підніматися пінка, відразу заливаємо подкисшую сироватку, добре перемішуємо.

Молоко почне відокремлювати свій білок, сироватка стане прозоро зеленуватою, і утворюються пластівці.

Даємо покипіти 1 хв., знімаємо з вогню і зливаємо в дрібне сито або друшляк.

Поки сир ще гарячий, злегка розрівнюємо, з допомогою лопаточки приминаем і солимо на смак, залишаємо на 15 хвилин, щоб сироватка стекла і продукт трохи ущільнився (стекшую сироватку можна повторно використовувати для виготовлення сиру або використовувати у випічці).

Потім перевертаємо і повторюємо процедуру з сіллю з іншого боку, так само залишаємо на 15 хвилин. Якщо Ви хочете, щоб адигейський сир, рецепт якого ви освоїли, був більш ущільненим, то його потрібно поставити під прес на декілька хвилин, поки сир ще гарячий. Так само за бажанням його можна приправити зверху червоним перцем або зеленню, щоб надати пікантний смак.

Готовий сир хороший як в теплом, так і в холодному вигляді, його можна додавати в різні салати або використовувати як начинку для пирогів. Приємного апетиту!

Залишити відповідь

Ім’я *
E-mail *
Сайт