Рецепт капкейків з апельсиновим кремом

Капкейки – це маленькі порційні кекси або мафіни, які обов’язково доповнюються кремом, ганашем або мастикою. У затишних кав’ярнях або бістро цей десерт завжди привертає до себе увагу більше, ніж інші, тому що нагадує повноцінний торт, але дуже маленький. Це як ніби свято на вашій тарілці. Навчитися готувати вишукані та смачні капкейки шалено просто. Наприклад, капкейки, рецепт яких ми пропонуємо, підкорять всіх тонкою ноткою апельсина, відтіненої фоном рома.

Для приготування капкейків вам знадобиться:

70 грам розм’якшеного вершкового масла або хорошого маргарину
2-3 ст. ложки цукру
2 яйця
0,5 ч. ложки розпушувача для тіста або гашеної оцтом соди
ароматизатор харчовий «Ром» або 3 ст. ложки темного рому
125 грам пшеничного борошна.

Для крему візьміть:

1 апельсин
1 ч. ложка картопляного крохмалю
1/3 банки згущеного молока
100-120 грам жирної густої сметани.

Так само вам знадобляться паперові форми для мафінів.

Рецепт приготування тіста і випічка капкейків

Масло заздалегідь дістаньте з холодильника і поріжте, щоб воно швидше размягчилось.

Додайте до масла цукор.

Збийте міксером масло з цукром до однорідності.

Змішайте яйця виделкою, щоб з’єдналися білки з жовтками.

Потроху вливайте яйця до маслу і збивайте на маленькій швидкості, щоб масло не згорнулося.

Додайте 3-4 краплі ромового ароматизатора.

Всипте розпушувач для тіста.

Додайте просіяне борошно.

Змішайте тісто міксером.

У вас повинна вийти гладка маса.

В металеву або силіконову форму для мафінів вкладіть паперові форми.

Можна випікати і без них. Тоді обов’язково металеву форму змастіть маслом. І все ж паперові форми надають капкейкам милий, вишуканий вигляд.

Розподіліть тісто по формах. Тісто має зайняти дві третини форми.

Випікайте капкейки за рецептом, при температурі 200 градусів протягом 15 хвилин.

Коли тістечка испекутся, викладіть їх з форми, щоб вони повністю охололи.

Приготування крему

Тим часом займіться приготуванням крему. Вичавіть сік з апельсина. Процідіть крізь сито.

Додайте в сік крохмаль і добре перемішайте.

Влийте сік згущене молоко, вимішайте.

Зніміть за допомогою маленької терки цедру з апельсина (0,5 ч. ложки) і додайте до соку зі згущеним молоком.

Ретельно перемішайте майбутній крем. Перелийте його в невеликий ківш і поставте на дуже маленький вогонь. Постійно помішуючи крем віночком, доведіть його до загустіння.

Повністю охолодіть крем. В іншому випадку на наступному етапі сметана може стати занадто рідкою і покрити кремом капкейки не вийде.

Отже, потроху додаючи сметану до крему, змішайте крем віночком до однорідності.

Оформлення капкейків

Переконайтеся, що випічка повністю охолола. Якщо капкейки хоч трохи теплі, крем зверху попливе.

Скрутіть з пекарської папери конверт або використовуйте кондитерський мішок.

Наповніть мішок кремом, відріжте кінчик ножицями і покрийте капкейки.

Прикрасьте капкейки зверху стружками апельсинової цедри.

Залишити відповідь

Ім’я *
E-mail *
Сайт