Рецепт окрошки на кефірі

Рецепт окрошки на кефірі з куркою буде корисний тим, що тут можна поєднати приємне з корисним. Корисне – це кефір, він сприяє нормальній роботі органів шлунково-кишкового тракту, нормалізує мікрофлору. Його вживання рекомендують людям, охочим схуднути. А ще він має заспокійливий ефект, тому дуже багато п’ють кефір на ніч. Ну а приємне – звичайно ж, сама окрошка, яка виходить на кефірі дуже смачною. Окрошка на кефірі гарна ще й тим, що вона смачна і без сметани: кефір робить свою справу і виконує таким чином відразу дві функції.

У нашій родині окрошку ми завжди готуємо на 23 лютого чи 8 Березня – це вже традиція. Гарячі супи до кінця зими вже поднадоедают, а приготування окрошки в цей період нагадує спекотне літо, наче звістка з літа, яке вже зовсім не за горами.

Інгредієнти:

1) кефір – 1 літр (краще взяти по жирніше),

2) куряче філе – 400 грам,

3) огірок – 1 великий або 2-3 невеликих,

4) картопля – 5 шт. невеликих,

5) морква – 2 шт.,

6) редис – 1 пучок,

7) зелена цибуля, кріп – по 1 пучку,

8) оцет (70%) – 1 ч. л.,

9) сіль – за смаком

10) вода – 0,5 літра,

11) яйця – 2 шт.

Окрошка на кефірі, рецепт приготування

1. Промиваємо картоплю, моркву. Заливаємо їх і яйця водою трохи солимо (1-1,5 ч. л.) і варимо на середньому вогні після закипання 30-35 хвилин. Картопля варимо в мундирі. Якщо овочі добре протыкаются ножем, значить вони готові. Яйця виймаємо з води раніше – після 10 хвилин кипіння і охолодити їх у холодній воді.

2. Куряче філе також варимо в киплячій підсоленій воді 25 хвилин. Курка готова, якщо м’ясо стало білим.

3. Остуджуємо картоплю, моркву і курку, а поки…

4. А поки приготуємо все інше. Огірок промиваємо і трьом його на крупній тертці.

5. Зелень також миємо й ріжемо на дрібні шматочки.

6. Редиску ріжемо на невеликі кубики.

7. Остиглі овочі, яйця і курку теж ріжемо на невеликі кубики.

8. Тепер всі продукти: картопля, морква, яйця, курку, редис, огірок, зелень кладемо в каструлю, солимо ( у нас вийшло 2 чайні ложки солі), заливаємо кефіром і водою. Перемішуємо.

9. Тепер додаємо чайну ложечку оцту і ще раз перемішуємо. Пробуємо на сіль, оцет, при необхідності додаємо. Прибираємо в холодильник на пару годин.

Окрошка готова! Подавати холодною.

Залишити відповідь

Ім’я *
E-mail *
Сайт