Рецепти варення з черешні

Літо – пора достатку соковитих ягід, корисних фруктів і перших овочів. І відкриває сезон – стигла медова черешня. Ця ягідка зібрала в собі весь вітамінно-мінеральний комплекс: вітаміни С, групи В, каротин, РР, залізо і натрій, калій і магній. З черешні можна приготувати на зиму компот, і дуже смачне варення!

Варення з черешні в пошані у багатьох мам і діточок. Хоч і не має насиченого яскраво вираженого смаку, як, наприклад, малинове або вишневе, зате воно дуже ніжне, м’яке, ароматне. Так як сезон черешні дуже стрімко проходить, прийшов час дізнаватися найкращі рецепти варення з черешні.

У багатьох ласунів це ласощі займає особливе місце серед інших закруток, і по популярності може легко змагатися з іншими ягодами. Досвідчені запасливі господині завжди мають свій коронний рецепт варення з черешні. А в кого такого рецептика ще немає, пропоную записати.

Спочатку потрібно вибрати посуд та інвентар для варення, адже зберегти максимум корисних речовин в черешні дуже важко. По-перше, каструльки повинні бути з нержавіючої сталі, алюмінієві або латунні. По-друге, обсяг посуду повинен бути в межах 3 – 7 літрів. Великі каструлі використовувати не треба, тому що ягоди сильно стискає під натиском більшої ваги, варення в результаті вийде дуже розвареним.

найсмачніше варення з черешні вийде з 1 кг ягід, 1 кг цукру, 5 г ванільного цукру, 1 склянку води, 1 г лимонної кислоти. Існує два варіанти приготування варення по цьому рецепту: з кісточками і без кісточок. Але потрібно відзначити, що з кісточками набагато ароматніший! Тим більш відділення кісточок займає багато часу, тому можна уникнути цієї процедури. Смак варення від цього не постраждає.

Перед готуванням чисті ягоди рекомендують проткнути голкою і обдати гарячою водою (90 градусів). Потім залити сиропом з води і цукру і дати настоятися чотири години. Далі ягоди в сиропі кип’ятять протягом декількох хвилин і знову дають охолонути чотири години. Цю процедуру проробляємо кілька разів. Запам’ятайте: помішувати варення тільки дерев’яною ложкою! При останній варінні додають ванільний цукор і лимонну кислоту. Готове варення розфасовують у попередньо підготовлені (стерильні) банки, не доливаючи до краю 1,5 см, і закупорюють кришками. Все – тепер саме смачне і корисне варення з медової черешні у Вас в погребі!

Варення, виготовлене з такого чудового рецепту, доведеться за смаком і Вашої свекрухи, і маленьким діткам, і коханому чоловікові! Приємного Вам сімейного чаювання!

Залишити відповідь

Ім’я *
E-mail *
Сайт