Салат “Джерело вітамінів” зі свіжою капустою

Салат – відмінний вибір для тих, хто не забуває про стрункості фігури і рахує калорії. Ідеальний для пісного столу, корисний для травлення і зміцнення імунітету. З усіх овочів в зимовий період, капуста радує великою кількістю вітамінів, які дбайливо зберігає всередині качана. Гарний і смачний салатик буде доречний у поєднанні з будь-яким блюдом і хороший сам по собі.

На 4 порції нам знадобиться:

  • Свіжа капуста – чверть невеликого качана
  • Солодкий перець – половина великого примірника
  • Морква – 2 шт.
  • Лимон і апельсин – по половинці
  • Рослинне масло – 2 ст. ложки
  • Кунжут – 1 щіпка
  • Свіжа зелень – 1 пучок
  • Суміш червоного і білого перцю (для прикраси)

Приготування:

З кількістю інгредієнтів можна експериментувати. Любите болгарський перець – додайте його побільше, а якщо ні, замініть на свіжий огірок. Капусти візьміть в залежності від числа їдців, апетиту і просто вашого бажання. Якщо салат за одну трапезу з’їсти не вдасться, настоявшись, він стане нітрохи не гірше, так що можна приготувати з запасом. Нашинкуем капусту гострим ножем, чим тонше, тим краще, додамо сіль, трохи помнем руками. Морква потремо на корейській тертці, за відсутністю, можна і на звичайному, але так вийде витонченіше. Солодкий перець очистимо, наріжемо соломкою. В якості заправки використовуємо суміш рослинного масла, чайної ложки лимонного і двох ложок апельсинового соків. Декоруємо кунжутом, сумішшю перців, зеленню.

Залишити відповідь

Ім’я *
E-mail *
Сайт