Салат «Мімоза» на День святого Валентина

До Дня святого Валентина всі намагаються чимось здивувати і порадувати свою половинку. Маленькі подарунки, сувеніри, вітальні «валентинки». А можна приготувати святкову вечерю або просто красиво оформлене улюблене блюдо. Пропоную приготувати досить відомий і улюблений багатьма салат «Мімоза».

Чому саме він? Цей салат символізує початок весни. Він дуже ніжний, смачний і не важкий. Для святкової страви дуже важливо правильне оформлення. Постарайтеся знайти або салатник у формі серця, або самому салату надайте цю форму.

Отже, нам знадобиться:

  • консервована риба ( тунець, горбуша, сайра) – 1 банка,
  • цибуля ріпчаста – 2 невеликі головки
  • масло – 100 г
  • будь сир твердих сортів – 100 г
  • яйця – 4 штуки,
  • морква – 2 штуки середнього розміру
  • майонез,
  • червоний болгарський перець і зелень для прикраси.

Як готувати:

Перед приготуванням моркву і яйця необхідно відварити. Яйця треба зварити круто. Цибулю почистити, порізати на дрібні кубики і обшпарити. Не всі люблять ріпчасту цибулю з-за його різкого смаку, тому нарізану цибулю ошпарюємо і залишаємо у воді приблизно на півгодини, щоб пішла гіркота. Варені яйця поділяємо на жовтки і білки. Так як вершкове масло нам треба буде терти на тертці, краще його покласти в морозилку. Тоді натерти його буде дуже просто.

Рибу можна вибрати будь-яку, але обов’язково в олії або у власному соку. Перед приготуванням салату рідина злити, вибрати кісточки, рибу розім’яти виделкою.

На дно салатника викладаємо подрібнену рибу.

Далі, шар ошпареного і остудженого лука.

Щоб пом’якшити смак цибулі далі натираємо на крупній тертці заморожене вершкове масло.

На крупній тертці натираємо білки.

Наносимо шар майонезу.

Трьом на крупній тертці варену моркву.

Далі – викладаємо шар тертого сиру.

Тепер – знову шар майонезу.

І, нарешті, останній шар – натерті на дрібній тертці жовтки.

І, завершальний, найважливіший етап – прикраса страви.

Поставте салат на пару годин в холодильник, щоб він просочився. Готуйте з любов’ю і ваша половинка це обов’язково оцінить.

Приємного апетиту!

Салат Мімоза

Залишити відповідь

Ім’я *
E-mail *
Сайт