Салат мімоза з горбушею – рецепт з фото

Простий і швидкий у приготуванні салат мімоза з горбушею, в нашому житті до речі завжди: він прикрасить стіл будь-яке свято і у звичайні будні. Салат Мімоза не вимагає великих витрат, готується легко, особливо, коли потрібні продукти відварені заздалегідь.

Інгредієнти для салату мімоза з горбушею:

рибні консерви (бажано горбуша) – 1 банка,

середньої величини цибулини – 2 шт.,

твердий сир – 150 г,

яйця, зварені круто – 5 шт.,

варену картоплю невеликого розміру – 2 шт.,

майонез для заправки.

Як приготувати салат мімоза з горбушею:

1. Картоплю натираємо на тертці і заправляємо майонезом. Відокремлюємо жовтки від білків. Жовтки поки відкладаємо в сторону – залишаємо для прикраси страви, а білки пропускаємо через тертку.

2. Консерви перекладаємо з банки в глибоку тарілку разом з соком, добре розминаємо виделкою і перемішуємо до однорідної консистенції маси.. Горбуша в консервах податлива, кісточок в ній не відчувається, а на смак поширена ця рибка дуже приємна і ніжна. На запах – теж.

3. Черга дійшла до цибулі. Тонко ріжемо його і ошпарюємо окропом, щоб прибрати присутню в ньому гіркоту. Пропускаємо через дрібну тертку сир. На цьому приготування до головного дійства – складання салату, закінчені.

4. Тепер приступаємо до пошаровому формування салату. На глибоку тарілку з плоским широким дном укладаємо яєчні білки, на них рівним шаром розсипаємо сир, а потім половину рибних консервів. Змащуємо майонезом і зверху кладемо цибулю. Потім йде шар картоплі і завершальний шар – з решти рибної консерви.

5. Ретельно подрібнюють відстрочені яєчні жовтки і посипаємо ними верхній шар. Нарізана зелень теж додасть естетики в наряд салату, а заодно поліпшить смакові якості.

Не забудьте: салат «Мімоза» обов’язково повинен відстоятися 2 ч. в прохолодному місці. Для цього добре підходить нижня полиця холодильника. Приємного всім апетиту!

Залишити відповідь

Ім’я *
E-mail *
Сайт