Салат з буряком, сиром і яйцем

Буряк виступає головним компонентом зимових салатів ще з часів Київської Русі. Цей корисний овоч вважається незамінним продуктом у раціоні людини. Він містить унікальний набір потрібних елементів, який неможливо зустріти більше ні в одному іншому овоче. До того ж, більшість з цих корисних речовин практично не руйнуються при термічній обробці. А якщо ще й додати до цього те, що цей овоч один з небагатьох, доступних взимку, то стає ясно, чим викликана така його популярність.

Незважаючи на те, що він чудово поєднується з багатьма продуктами, частіше усього з нього готують прості і нескладні у приготуванні салати, доповнені самими звичайними інгредієнтами, що, звичайно ж, не зменшує користь таких страв для організму. Приклад того, салат з буряком, сиром і яйцем. Це один з найпростіших і повсякденних салатів, при цьому він відрізняється ніжним смаком, соковитістю і безсумнівною користю.

Щоб його приготувати, потрібно взяти:

  • 300-400 г вареного буряка,
  • 200 г сиру твердого,
  • варене яйце,
  • пучок зелені,
  • 2 столові ложки майонезу,
  • сіль,
  • перець.

Як приготувати:

Буряк чистимо і тремо на крупній тертці.

Так само чинимо з сиром.

Яйце дрібно рубаємо ножем. З’єднуємо його з буряком.

Додаємо сир.

дрібно Подрібнюємо зелень.

Додаємо її до салату. Заправляємо все майонезом. Якщо потрібно, солимо за смаком, можна додати мелений перець. Готовий салат можна прикрасити зеленню. Тепер можна пригощатися.

Приємного апетиту!

Салат з буряком

Залишити відповідь

Ім’я *
E-mail *
Сайт