Салат з куркою і кукурудзою на салатних листках

Салати бувають різні – ситні і легкі, передуючі подачу головного блюда або замінюють його. Вони гарні під час звичайної трапези на вечерю або обід. Без них не обходиться рясний святковий стіл. Єдиний мінус деяких кулінарних шедеврів з цієї категорії – необхідність окремо доводити до готовності велику кількість інгредієнтів (наприклад, одночасно варити овочі, яйця, морепродукти). Чим більше компонентів в салаті, тим більше часу потрібно на його створення.

І навпаки – салатики, в яких в якості основи використовуються вже готові (консервовані) продукти, прості в приготуванні, цілком доступні і чудово смачні. Правда, далеко не всі з них можна назвати малокалорийными, але і занадто жирними вони теж не здадуться. Загалом, ідеальний компроміс між дієтичним харчуванням і бажанням побалувати близьких чимось оригінальним.

Неймовірно смачний і легкий салат з куркою і кукурудзою. Незважаючи на простоту інгредієнтів, вони відмінно поєднуються один з одним, утворюючи гармонійний смак і хрустку текстуру. Особливу пікантність додає маринований лук, який у поєднанні з солодкою кукурудзою робить салат виразним і яскравим. Що ж стосується смакових уподобань, то, мабуть, це один з небагатьох рецептів які однаково подобаються і чоловікам, і жінкам, і навіть дітям. Та що говорити, сама назва говорить за себе.

Інгредієнти:

філе курки – 200 г;
консервована кукурудза – 200 г;
твердий сир – 100 г;
гриби мариновані – 150 г;
ріпчаста цибуля – 1 шт.;
салатні листя – 1 пучок;
оцет столовий – 2 ст. л.;
вода – 150 мл;
майонез – 30 р.

Приготування салату «Святковий»

Куряче філе відварюємо до готовності в підсоленій воді. Остуджуємо і ріжемо невеликими шматочками. Намагайтеся різати м’ясо поперек поздовжніх волокон, а не вздовж, так текстура філе в салаті буде більш м’якою і однорідною.

У той проміжок часу, поки відварюється філе, маринуємо цибулю. Для цього чистимо його, ріжемо півкільцями товщиною не більше 3 мм І обдаємо окропом для усунення гіркоти. Вплив гарячої води на цибулю повинно бути не більше 1 хвилини інакше він звариться і буде м’яким. Маринуємо цибулю протягом 10 хвилин у воді з оцтом, після чого маринад зливаємо.

Коли куряче філе і маринований лук готові, починаємо збірку листкового салату з куркою і кукурудзою.

Листя зеленого салату промити, обсушити і розрізавши вздовж, викласти на тарілку по колу тарілки. Це і буде підставою салату.

На салатні листя викладаємо підготовлене філе і покриваємо майонезній сіткою.

Наступним шаром викладаємо мариновані гриби, попередньо порізані тонкими пластинами.

В салаті гарні будь-які гриби, а також мікс з грибів.

Зверху грибів викладаємо маринований лук.

Консервовану кукурудзу відціджуємо від зайвої рідини і викладаємо шаром на цибулю. Наносимо сітку з майонезу.

Останнім, завершальним шаром, викладаємо натертий сир.

У процесі формування салату залишаємо навколо нього крайку із зелених салатних листків. Така страва стане прикрасою будь-якого святкового столу, однак готувати його заздалегідь не рекомендується. Максимально допустимий час – за годину до застілля. За цей час сирна шапка не встигне обветриться, а листя салату не зів’януть.

Залишити відповідь

Ім’я *
Email *
Сайт