Салати по-грузинськи

Грузинська кухня – хто пробував справжні страви приготовані грузинами? Яка ж багата ця кухня на прянощі… Як смачні їх коржі – мчаді, а чого тільки коштує це велика кількість фундука, кешью, лісових горіхів в стравах. І звичайно ж не забути про різних сирах, так часто приймаються в стравах цієї грузинської кухні.

Сьогодні ми запропонуємо вам рецепт заготівлі синенькі по-грузинськи на зиму. Вони будуть також гострі, як і аджика з помідор, але набагато оригінальніше і смачніше!!!

Нам знадобиться 4 кг синеньких, 5%- оцет, соняшникова олія, 2-3 головки часнику, сіль, 3-4 стручки гіркого пекучого перцю і головне взяти в оберемок терпіння! Приступаємо. Моєму синенькі, обрізаємо кінчики і замочуємо їх в холодній солоній воді хвилин на 30-40. На 2 ст. л солі на 1 літр води. Після чого висушуємо їх і обсмажуємо на соняшниковій олії з двох боків до м’якості. Викладаємо ці готові баклажани на тарілку і ставимо в прохолодне місце, нехай вони швидше охолонуть! А у нас триває приготуванні…

Ах і ще, в цей час можна поставити банки на стерилізацію, як і разі консервації салатів з помідорів на зиму. Ми подрібнюємо блендером часник і наш перець – природно очищені і помиті. А на плиті кип’ятимо 400 гр соняшникової олії, даємо охолонути, після додаємо в нього 400 гр. оцту і визначаємо туди наші перемелені інгредієнти. Все ретельно перемішуємо.

І приступаємо до останнього етапу – синенькі по-грузинськи консервація – беремо обсмажену часточку баклажана, мачає в нашу суміш і укладаємо в підготовлені банки. Коли вона наповниться до краю – заливаємо нашої рідиною – сумішшю. Закриваємо банку і в темне прохолодне місце! Можна вживати і через тиждень, але краще дочекайтеся холодних вечерков зими! Бажаємо, щоб рецепт синеньких по-грузинськи вдався!

Приємного вам жаркого грузинського апетиту!

Залишити відповідь

Ім’я *
E-mail *
Сайт