Шарлотка з капустою

Шарлотка з капустою. Всі ми знаємо шарлотку з яблуками – солодкий і смачний десерт. Але виявляється шарлотки бувають не тільки з яблуками, але і капустою. завдяки доступності в Росії капусти, шарлотку з капустою готують не рідше, ніж шарлотку з яблуками. Тільки мова тут вже йде не про десерт, а про самому що ні на є справжній відкритому пиріг з капустою. Смак пирога виходить ніжним, м’яким, ніж те нагадує капустяну запіканку.

Інгредієнти:

– капуста білокачанна – 1/3 вилка,

– яйця – 3 шт.,

– розпушувач – 1,5 ч. л.,

– борошно – 1,5 склянки,

– цукор – 1 ч. л.,

– сіль – 0,5 ч. л.,

– улюблені спеції – за смаком.

Капустяна шарлотка

– капусту дрібно шаткуємо і кладемо її в киплячий бульйон (або подсоленую приправлену воду) на 10 хвилин. Після цього відкидаємо на друшляк і даємо надлишків води стекти

– яйця, цукор, спеції, сіль збити за допомогою віночка

– додати в яєчну суміш розпушувач і поступово додавати борошно, тісто повинно вийти густувате, але при цьому текуче

– тепер змішуємо тісто з капустою, перемішуємо

– форму застеляємо фольгою, змащуємо її рослинним маслом і викладаємо в неї борошняну капустяну суміш

– рівномірно розподіляємо її по всій формі, зверху за бажанням можна ще трохи приправити спеціями і закриваємо форму фольгою

– випікаємо пиріг в розігрітій духовці 35 хвилин на середньому вогні, потім знімаємо фольгу,

можна верх прикрасити зеленню і запікаємо ще 10 хвилин на більшій вогні до появи рум’яної скоринки

Ось і готова наша шарлотка з капустою! Подавати її можна як самостійне блюдо або як гарнір до м’ясних страв.

Залишити відповідь

Ім’я *
Email *
Сайт