сливове Повидло без цукру

Медова зливу – улюблені ласощі великої кількості людей: і дітей, і дорослих. Варення і повидло з злив дозволяє отримувати вітаміни, клітковину і позитивні емоції від вкушання цього продукту круглий рік. Для його приготування підійдуть різні сорти слив, з солодкої білої медової сливи, наприклад, можна приготувати повидло без додавання цукрового піску. В такому варіанті воно виходить набагато корисніше, тому його можуть вживати люди з різними захворюваннями, які максимально виключають вживання цукру в їжу.



Рецепт «Повидло сливове без цукрового піску». Інгредієнти:
• Слива.

Спосіб приготування:
Стиглі і перестиглі сливи ретельно вимити, розділивши на дві частини, видалити кісточки. Сливові половинки скласти в таз або іншу ємність для приготування варення і повидла, накрити кришкою і поставити на повільний вогонь. Коли з’явиться сік, необхідно зняти кришку, час варіння 1 годину. Після закінчення цього часу заготівлю повидла необхідно відставити убік на 6-8 годин (у даному випадку застосовується спосіб багаторазового варіння). Готове повидло буде тоді, коли крапля, що впала на тарілку перестане розтікатися, а сама маса буде відставати від стінок ємності. Повидло сливове розкласти по сухим стерильним банкам і закатати металевою кришечкою (тоді повидло може стояти тривалий час), або шийку накрити пергаментним папером, обмотати мотузкою і прибрати в холодне місце (термін зберігання такого продукту скорочується). Повидло без цукру готово!

Також можна приготувати повидло з цукровим піском, технологія приготування ідентична технології попереднього рецепта.
Приємного апетиту!

Залишити відповідь

Ім’я *
E-mail *
Сайт