Смачний салат з баклажанів

Дуже смачний салатик виходить з баклажанів, які попередньо обсмажують. Баклажани поєднуються з багатьма овочами, тому з салатом можна експериментувати, замінюючи складові салату. Базовим інгредієнтом салату є обсмажені і нарізані соломкою баклажани.

Час: 15-20 хв.

Порції: 2.

Інгредієнти:

  • 1) баклажани – 1-2 шт.;
  • 2) помідори – 2-3 шт.;
  • 3) базилік – кілька гілочок;
  • 4) перець болгарський – 1 шт.;
  • 5) цибуля – 1 шт.;
  • 6) кінза;
  • 7) часник – 1 зубець;
  • 8) винний оцет (або лимонний сік);
  • 9) сіль;
  • 10) перець чорний;
  • 11) листя салату – кілька шт.

Як приготувати:

Для салату я використовую свіжі молоді баклажани. Перець болгарський вибираю так, щоб він був м’ясистий і соковитий, а помідори повинні бути пружні, з невеликою кількістю соку.

Баклажан нарізаю довгими скибочками. Підсмажую їх в невеликій кількості рослинного масла.

Потім баклажанові язички розрізаю на смужки. Ріпчасту цибулю гарно виглядатиме, якщо нарізати його невеликими пір’їнками.

Болгарський перець вимиваю, звільняю від насіння, нарізаю квадратиками.

Нарізаю зелень, часник. Помідори нарізаю дрібними квадратиками, прибравши з них рідина.

Потім перемішую в зручній посуді помідори, перець, часник і зелень.

Додаю в овочеву суміш півкільця цибулі і нарізані смужки з баклажанів. Баклажанові скибочки крихкі, тому перемішувати салат потрібно акуратно.

Тепер можна заправити салат сіллю, перцем і рослинним маслом. Для гостроти додається винний оцет, який можна замінити соком лимона.

Салат викладають гіркою, прикрасивши гілочкою петрушки або кінзи.

Приємного апетиту!

Смачний салат з баклажанів

Залишити відповідь

Ім’я *
E-mail *
Сайт