Сметанне желе з фруктами

Сметанне желе — дуже простий у приготуванні десерт, який можна довірити навіть дітям. Він завжди виходить ніжним, вершковим і дуже смачним! Можна експериментувати з начинкою, додаючи сметану цукати, горіхи і шоколад. Деколи господині опускають у сметану шматочки бісквіта або размоченное печиво — так виходить справжній торт без випічки.

Для приготування сметанного желе вам потрібно сметана високої якості, бажано домашня. Якщо ви збираєтеся використовувати магазинну сметану, то вона обов’язково повинна бути жирністю не менше 21%. Десерт готується з додаванням желатину, але його можна замінити агар-агаром.

Інгредієнти:
Сметана
500 г.;
Цукор коричневий
250 г.;
Банан
1 шт.;
Полуниця
100 г.;
Ківі
1 шт.;
Апельсин
0.5 шт.;
Екстракт ванілі
1/3 ч. л.;
Желатин
20 г.;

Рецепт сметанного желе з фруктами

Желатин залийте третю склянки теплої кип’яченої води і залиште набухати приблизно на одну годину. У глибоку миску влити охолоджену сметану, додайте цукор, ванільний екстракт і збийте міксером до повного розчинення цукру. Щоб маса стала більш легким, необхідно спочатку збивати сметану на низькій швидкості, а потім підвищити її до максимальної.

В сметанне желе можна додавати будь-які ягоди і навіть печиво!

Фрукти ретельно промийте, з банана, апельсина ківі зніміть шкірку, а м’якоть наріжте невеликими шматочками. У полуниці видаліть плодоніжку і розріжте кожну ягоду на дві або чотири частини. Набряклий желатин поставте на вогонь і доведіть до кипіння, але не кип’ятіть. Гарячу желатинову масу влийте сметану і перемішайте.

Можна скористатися міксером для більш ретельного перемішування. Додайте в сметану фрукти і акуратно перемішайте рухом знизу вгору. Не потрібно сильно збовтувати суміш, інакше фрукти втратять форму. Сметанную суміш викладіть в креманки або порціонні формочки, накрийте харчовою плівкою і відправте застигати в холодильник на дві години.

Залишити відповідь

Ім’я *
Email *
Сайт