Соус «Ткемалі» на зиму. Рецепт

Шановні любителі домашніх
заготовок крім традиційної аджики, кетчупу і борщової заправки, пропонуємо
вам заготовити на зиму дуже смачний, ароматний соус «Ткемалі».

Така незвичайна заготівля стане гарним доповненням до будь-яких
м’ясних страв, і навіть якщо ви вирішили зробити замовлення їжі додому в Москві, доповніть її цим неймовірно смачним
соусом, але для початку його потрібно приготувати. Про те як це правильно зробити,
піде мова в нашому рецепті нижче.

Отже, соус «Ткемалі» –
рецепт
.

Необхідні інгредієнти:

– сині сливи – три кілограми;
– часник – п’ять зубчиків;
– вода – два з половиною склянки;
– гострий перець чилі – один-два стручки;
– рослинна олія;
– зелень кропу;
– зелень кінзи;
– сіль – за смаком;
– цукор – за смаком

Спосіб приготування.

1.Стиглі сливи переберемо, видалимо зіпсовані плоди, а всі
решта добре промиємо кілька разів.

2.Далі підготовлені сливи помістимо в емальовану каструлю,
заллємо невеликою кількістю води, так щоб рідина трохи закривала плоди,
поставимо на вогонь і доводимо до кипіння.

3.Після того як сливи закиплять будемо їх варити до повного
розм’якшення.

4.Покак сливи увариваются очистимо від лушпиння п’ять зубчиків часнику.

5.Зелень кропу і кінзи добре помиємо і обсушим.

6.Стручки гострого перцю очистимо від кісточок і видалимо у них плодоніжки.

7.Далі помістимо всі підготовлені інгредієнти і подрібнити їх при
допомогою блендера в пюре.

8.Додамо в подрібнене пюре трохи відвару зі слив і все добре перемішати.

9.Відварені сливи подолаємо на сито, дамо стекти і протремо їх
через нього, відокремлюючи шкірку і кісточки.

10. З’єднаємо разом сливи і приготоване пюре і перемішаємо, якщо
вийшло занадто густо, додамо ще трохи сливового відвару.

11. В отриманий соус додамо за смаком сіль і цукор, перемішати і
поставимо на вогонь. Повільно доведемо його до кипіння.

12. Після того як заготівля закипить, проваримо її ще 10 хвилин і
гарячої розіллємося по банкам.

13.Банки укупорим, а коли вони охолонуть, приберемо на зберігання, як илечо з перцю у прохолодне місце.

Залишити відповідь

Ім’я *
Email *
Сайт