Суфле з горіхами і фініками

Пропонуємо відмінний десерт для недільного чаювання, який буквально зарядить вас енергією.

Для його приготування знадобиться:

  • 1 склянка цукру;
  • 5 ст. ложок борошна;
  • 1 ч. ложка харчової соди;
  • 1 ч. ложка лимонної кислоти;
  • 1 стакан волоських горіхів;
  • 1 склянку фініків;
  • 2 яйця;
  • рослинна олія для змащування.

Спосіб приготування:

Цукор, 3 ложки борошна, соду і лимонну кислоту змішайте в мисці (соду і кислоту можна замінити 2 ст. ложками готового розпушувача). Порізані фініки і горіхи окремо перемішайте з залишилася борошном і з обережністю додайте збиті яйця. Далі з’єднайте вміст мисок і вилийте у форму, яку попередньо потрібно промазати маслом і злегка присипати борошном.

Підбирайте форму так, щоб готове суфле (а воно в процесі приготування підніметься на 1-1,5 см) не доходила до країв приблизно на 2 см. Це потрібно для того, щоб у разі дострокового підрум’янення скоринки накрити суфле в духовці зверху папером (підійде принтерний).

Запікайте хвилин 30 на середній полиці духової шафи. Температура — 180 °C. Готовність перевіряйте шпажкою: на ній не повинно залишатися рідкого тіста.

Подавати суфле слід холодним. З-за великого вмісту фініків десерт виходить дуже солодким, однак ця солодкість, на відміну від цукерок і шоколаду, корисна, так як дають її фруктоза і глюкоза. Просто нарізайте суфле невеликими порціями. Відмінне доповнення — збиті вершки.

І наостанок поради щодо вибору та зберігання фініків:

– при покупці в магазині перевірте упаковку на герметичність, звернувши свою увагу на дату упаковки та термін зберігання;

– на ринку купуйте сухі і неушкоджені плоди (роздавлені швидко псуються і мають винний присмак);

– невелика липкість властива финикам внаслідок природного виділення цукру, однак зайві блиск і липкість свідчать про обробку сухофруктів сиропом або маслом;

– цукор на поверхні є ознакою неправильного зберігання;

– найкращою країною-виробником вважається Іран: фініки там сушать прямо на деревах, потім зривають і укладають в коробки;

– вдома перекладіть вагові фініки з поліетиленових пакетів на паперові (або загорніть у папір).

Приємного апетиту!

Залишити відповідь

Ім’я *
E-mail *
Сайт