Суп із сухих грибів

Сухі гриби доступні в будь-який час року, тому побалувати себе грибним супом можна і взимку, і серед спекотного літа. Суп вважається вегетаріанським, тому підійде всім, хто стежить за фігурою, а також тим, хто не вживає м’ясних продуктів.

Гриби чудово гармоніюють і з картоплею, і з будь-якими крупами, і з овочами, і з макаронними виробами – додайте в суп, що хочете! Головне – пам’ятайте, що сухі гриби слід дуже ретельно промити, щоб на зубах не рипів пісок.

Інгредієнти:
Вода
2 л.;
Гриби сухі
50 г.;
Картопля
3 шт.;
Морква
1 шт.;
Цибуля ріпчаста
1 шт.;
Лавровий лист
1 шт.;
Лапша
0.5 ст.;
Зелень свіжа
50 г.;
Оливки
6 шт.;
Сіль, перець
за смаком

Рецепт супу з сухих грибів

Сушені гриби (будь-які) промити гарячою водою і залити окропом на 20-30 хвилин. Коли гриби стануть м’якими, порізати їх дрібними шматочками і скласти в каструлю. Вилити в каструлю воду, в якій вони замочували, і долити до 2 л. Поставити каструлю з грибами на вогонь, довести до кипіння на великому вогні, зняти піну (якщо потрібно).

Посолити, кинути лавровий лист, зменшити вогонь і варити 30-40 хвилин, до готовності. Через 40 хвилин картоплю порізати кубиками і додати до грибів. Цибулю дрібно нарізати, моркву натерти на крупній тертці. У сковороді розігріти рослинне масло і спасерувати в ньому цибулю до прозорості.

Потім додати моркву і разом обсмажити їх до золотистого кольору. Викласти піджарку в суп. Додати в суп (за бажанням) 6 оливок – вони додадуть незвичайну пікантність. Варити 10 хвилин. За 3-5 хвилин до вимикання додати локшину. Коли суп буде готовий, вимкнути і дати йому настоятися.

Після того, як суп 15 хвилин постоїть під кришкою, можна розливати його по тарілках. Кожну порцію в тарілці посипати дрібно нашаткованої зеленню. Грибний суп можна їсти зі сметаною або вершками, тому (за бажанням) в кожну порцію покласти 1 столову ложку жирних вершків або сметани.

Залишити відповідь

Ім’я *
Email *
Сайт