Суп із заморожених опеньків

Як шкода, що грибний сезон такий короткий!.. На щастя, сучасні технології дозволяють продовжити його на весь рік. Звичайно, від магазинних грибів не отримаєш такого ж задоволення, як від зібраних власноруч у жовтому осінньому лісі, але все ж заморозка зберігає чудовий грибний смак.

Пружні і міцні, опеньки добре переносять зберігання в морозильних камерах, тому такі гриби можна сміливо купувати в магазині. А далі все за сценарієм: вода, м’ясо, овочі і спеції. І, звичайно, трохи сметани або вершків – з ними опеньки особливо смачні.

Інгредієнти:
Заморожені опеньки
500 г.;
Яловичина
400 г.;
Цибуля ріпчаста
2 шт.;
Морква
1 шт.;
Картопля
5 шт.;
Солодкий перець
1 шт.;
Сметана
за смаком
Сіль, перець
за смаком

Рецепт супу з заморожених опеньків

Приготуйте гриби. Складіть їх в каструлю, налийте холодної води і поставте на середній вогонь. Коли вода закипить, видаліть піну і варіть 15 хвилин. Відкиньте на друшляк, злийте воду, гриби промийте холодною проточною водою. Знову складіть у каструлю, залийте свіжою водою і посоліть.

Поставте на вогонь і варіть протягом години. Відкиньте на друшляк, дайте воді стекти. Яловичину промийте під холодною водою, наріжте невеликими шматками однакового розміру. Складіть у каструлю, залийте 3 літрами води, поставте на вогонь. Доведіть до кипіння і варіть 40 хвилин. Піну з поверхні видаляйте.

Картопля очистіть, вимийте, наріжте скибочками або дрібними кубиками приблизно однакового розміру. Покладіть до м’яса і готуйте протягом 20 хвилин. Цибулю очистіть, моркву почистіть і вимийте. Цибулю наріжте півкільцями, моркву натріть на крупній тертці. Розігрійте в сковороді олію.

Покладіть цибулю і моркву обсмажте до золотистого кольору. Солодкий перець вимийте, розріжте, видаліть насіння, м’якоть наріжте кубиками. Гриби, цибулю, моркву і перець покладіть в суп. Варіть все разом 10 хвилин. Готовий суп зніміть з вогню, розлийте по тарілках і в кожну покладіть сметану.

Залишити відповідь

Ім’я *
Email *
Сайт