Суп том ям

Цей екзотичний суп родом з Таїланду. Він відрізняється сильною гостротою і насиченим смаком східних спецій. Після того, як том ям здобув величезну популярність серед туристів,

Інгредієнти: для супу стали доступними майже у всіх країнах світу. Хоч це і не сайра, яку можна купити де завгодно, їх вже можна відшукати не тільки в спеціалізованих магазинах східної кухні, але і в звичайних супермаркетах. А ось на морепродуктах економити не рекомендується: великі креветки, свіжі кальмари і добірні восьминоги значною мірою впливають на смак супу.

Інгредієнти:
Помідори черрі
5 шт.;
Перець стручковий
? шт.;
Лимонна трава
1 стебло
Галангал.;
15 г.;
Печериці
5 шт.;
Цибуля ріпчаста
? шт.;
Листя лайма
5 г.;
Лайм
1 шт.;
Рибний соус
20 мл.;
Паста том ям
1 ст. ложка
Цукор коричневий
1 ч. ложка
Кокосове молоко
50 мл.;
Креветки королівські
200 г.;
Філе кальмарів
2 шт.;
Маленькі восьминоги
5 шт.;
Зелень кінзи
1 пучок
Олія рослинна
15 мл.;
Сіль
за смаком

Рецепт супу том ям

  1. Галангал, лимонну траву, кінзу, листя лайма і стручковий перець обполоснути водою і дрібно порубати ножем.
  2. Печериці ретельно промити від піску і розрізати на чотири частини.
  3. Цибуля очистити від лушпиння і крупно нарізати.
  4. Креветки промити, видалити панцир, залишити лише хвостовий сегмент.
  5. Кальмари помити і зняти з філе плівку.
  6. Восьминоги ретельно промити і відсікти все зайве.
  7. Лайм помити, розрізати навпіл. З однієї половинки вичавити сік, з іншого — зняти цедру.
  8. Помідори черрі обполоснути водою і гострим ножем розрізати навпіл.
  9. У каструлі з товстим дном розігріти рослинне масло. Додати лимонну траву, ріпчаста цибуля, листя лайма і стручковий перець. Обсмажити на сильному вогні 7 хвилин. Залити в каструлю воду. Потім додати галангал, печериці і кінзу. Варити 5 хвилин. Додати пасту том ям, рибний соус, цукор і кокосове молоко. Посолити. Варити на сильному вогні 8 хвилин.
  10. За три хвилини до закінчення приготування додати в суп креветки, кальмари і восьминоги. Додати сік і цедру лайма.
  11. Перед подачею викласти в порційні тарілки половинки чері.

Залишити відповідь

Ім’я *
Email *
Сайт