Суп з горбуші

Сьогодні на обід у нас молочний суп з горбуші під назвою «Калакейтто». Блюдо відноситься до фінської кухні і за смаком дуже нагадує вуха. У фінської національної кухні отримали широке поширення рибні страви. Для приготування використовується в основному річкова та озерна риба (лосось, форель) або морська (оселедець), їх готують у різних комбінаціях та варіантах. Всі страви готують за суворої рецептурою з натуральних якісних продуктів. Обов’язковим для фінів вважається наявність свіжого щойно приготованого хліба на столі.

Суп виходить ніжним і дуже калорійним.

Інгредієнти:

1) горбуша потрошені – 1 шт.,

2) картопля – 5 шт.,

3) цибуля ріпчаста – 1 шт.,

4) молоко – 500 грам,

5) сіль, улюблені спеції – за смаком

6) лимон – 1/2 шт,

7) борошно – 100 грам.

Рецепт рибного супу з горбуші

1. Картоплю ріжемо кубиками.

2. Видавлюємо сік з лимона. Якщо вийшло трохи з м’якоттю – нічого страшного.

3. Цибулю нарізаємо півкільцями.

4. Літр води доводимо до кипіння, солимо (1/2 ч. л. солі).

5. Кладемо в киплячу воду картоплю і цибулю, варимо 10 хвилин.

6. А поки горбушу розрізаємо на великі шматочки, прибираємо хребтину, кісточки.

7. Кладемо шматочки горбуші в каструльку, вливаємо лимонний сік і варимо на середньому вогні ще 10 хвилин.

8. Борошно змішуємо з молоком і виливаємо в суп, залишаємо на вогні до закипання, при цьому молоко не повинно закипіти, потрібно бути на чеку. За пару хвилин до готовності можна поперчити, спробувати на сіль, спеції, при необхідності додати.

Супчик готовий, перед подачею додати зелені!

Залишити відповідь

Ім’я *
E-mail *
Сайт