Суп з опеньками і плавленим сиром

Якщо перед вами стоїть дилема – що б скинутись на обід, щоб було ситно, смачно і оригінально, то варто спробувати грибний суп з плавленим сиром. А в якості основного інгредієнта можна взяти не звичні печериці або гливи, а лісові опеньки.

Для приготування ароматного супу з опеньками і сиром потрібно взяти:

  • 3 картоплини,
  • 1 цибулину,
  • 30 г сушених опеньків (150 г свіжих опеньків),
  • 1 ложка олії,
  • 100 г плавленого сиру “Дружба”,
  • 1,5 л води,
  • кухонну сіль за смаком, спеції.

Як приготувати:

Спочатку потрібно підготувати картоплю – чистимо його, миємо й нарізаємо кубиками.

Цибулю-ріпку потрібно очистити від лушпиння і нарізати дрібними кубиками.

Якщо для приготування сирного супу ви використовуєте сушені гриби – то їх необхідно залити на 30 хвилин окропом, щоб вони розпарилися. Потім проварити 15 хвилин в солоній воді, після воду злити. Свіжі опеньки потрібно промити, почистити і також проварити в солоній воді. Варені гриби потрібно нарізати, а потім перекласти в гарячу сковороду разом з цибулею. Обсмажувати вміст сковороди потрібно 5-7 хвилин на невеликому вогні.

Плавлений сирок потрібно нарізати дрібними кубиками. Щоб він швидше розчинився в супі, можна натерти його на крупній тертці, попередньо витримавши в морозилці 10-15 хвилин. Таким чином сирок не буде кришитися і ламатися в руках.

Всі складові грибного супу перекладаємо в каструлю з киплячою водою. Тримаємо на слабкому вогні не менше 20 хвилин, готовність визначаємо по картоплі та грибів. Кладемо сіль і пробуємо суп. Можна додати будь-які спеції, сушені трави.

Мінус такого супчика в тому, що його бажано з’їсти протягом доби – на наступний день суп вже не такий смачний. Перед подачею можна прикрасити свіжою рубаною зеленню.

Приємного апетиту!

Суп з опеньками і плавленим сиром

Залишити відповідь

Ім’я *
E-mail *
Сайт