Суп з рибної консерви в мультиварці – «замінник» юшки

Рибний суп – одне з найвідоміших страв у світі. Його готували навіть самі далекі наші предки, додаючи в запашне вариво різні трави і коренеплоди. Зрозуміло, що в справу йшов свіжий улов – юшка була основою раціону тих людей, які жили поблизу водойм.

Треба сказати, що представники таких народів були менше схильні безлічі захворювань, ніж степові кочівники, які харчуються виключно м’ясними стравами. Сьогодні вчені точно знають, чому так виходило – у рибі міститься величезна кількість саме тих мінералів, які відповідають за здоров’я людини. Унікальний коктейль з магнію, особливих жирних кислот і калію – основа для нормальної роботи серцево-судинної системи. У рибі чимало фосфору, який необхідний мозку, і кальцію для міцності кісток і зубів.

На щастя, в умовах сучасної цивілізації є можливість не ходити на риболовлю, щоб урізноманітнити сімейне меню настільки корисним продуктом. Горбуша і сайра, ставрида і тунець продаються прямо в банках, у власному соку або в заливці рослинного масла – немає ніяких проблем з тим, щоб вибрати краще по своєму смаку. Важко знайти господиню, якої не знайомий рецепт супу з рибних консервів, але сьогодні можна зварити його, не втрачаючи час біля плити – з приготуванням обіду легко справляється мультиварка!

Улюблений з дитинства суп з рибними консервами стає все популярнішим в нашому технологічно просунуте 21 столітті. Це смачно, ситно, швидко і недорого. Якщо раніше цей швидкий суп варився нашими мамами на плиті за 20-30 хвилин, то сьогодні ми його вже готуємо в мультиварці в одне натискання кнопки. Так, часу на приготування (не на підготовку) йде більше, але це і не наша турбота. Ми всього лише кладемо інгредієнти в каструльку і спокійно займаємося домашніми справами, або приділяємо час дітям.

Суп підходить як для дитячого харчування, якщо у дитини немає алергії на вхідні в його склад інгредієнти, так і для вашої дієти – в супі з рибної консерви всього лише близько 30-40 ккал.

Інгредієнти:

  • картопля – 350 г;
  • цибуля ріпчаста – 150 г;
  • морква – 100 г;
  • масло рослинне для пасерування – 1 ст. ложка;
  • рис – 100 г;
  • рибні консерви – 1 банку;
  • лавровий лист – пара штук;
  • свіжа зелень – пучок;
  • спеції і сіль – за смаком.

найсмачніша риба для цього супу – скумбрія або горбуша (лосось). Можна вибрати рибку, яка у власному соку, або віддати перевагу консерви з маслом. У цьому випадку суп з рибної консерви виходить майже як справжня вуха, тільки з рисом – і так апетитно пахне! Але ви можете використовувати будь-яку рибу, яка вам подобається. В маслі або в розсолі – це не важливо.

Рис в супі можна замінити пшоном, яке потрібно ретельно промити, поки вода стане прозорою. Таке перше страву варять навіть з перловою крупою, виходить неймовірно смачно. Тільки слід врахувати, що ця крупа вариться довше, тому її заздалегідь слід пропарити до напівготовності.

Для приготування нашого рибного супу з консервів я дістаю мультиварки Panasonic TMH-18 (чаша об’ємом 4,5 літра).

Приготування

Виставляємо режим «випічка», наливаємо в чашу масло і 7-10 хвилин пасеруємо в ньому попередньо добре подрібнену цибулю.

Наступний етап – додавання до цибулі крупно натертої моркви. Для їх спільного гасіння потрібно ще хвилин п’ять.

Наріжте соломкою або кубиками картоплю. Для цього супу краще використовувати розсипчасті сорти, так як страва готується недовго, і інший картопля буде жорсткий.

Додайте рис. З рисом теж є невелика хитрість: використовуйте довгозерний пропарений рис. Це дозволить отримати суп, як кажуть «рісинки до рисинці», він не розварюється і не злипається.

Викладіть в каструлю рибу. Її можна або розім’яти виделкою, або залишити акуратні шматочки, видаливши хребти. Рідина, що залишилася в консервній банці, також виливається в чашу.

Всі інгредієнти в чаші заливаються водою (до максимальної позначки), останній штрих – лавровий лист і спеції. Це вже за власним смаком.

Ставимо в режим «Гасіння» на 1 годину. Після цього слід перевірити картоплю на готовність. Якщо картоплю не занадто м’який, увімкніть мультиварку ще на півгодини.

За 10-15 хвилин до закінчення приготування додайте рубану зелень і сіль. Для рибного супу дуже добре підходить кріп, петрушка і зелений лук.

Залиште страву настоятися 15-20 хвилин і можна подавати до столу. Обов’язково посипте суп свіжої рубаною зеленню ще і в тарілці.

Залишити відповідь

Ім’я *
E-mail *
Сайт