Сирно-м’ясний пиріг з дріжджового тіста «Соняшник»

Ах, ці пироги, здобні, листкові і сметанні, з рибою, капустою, фруктами або сиром – чи знайдеться в світі людина, готовий встояти проти такої домашньої випічки? Але навіть абсолютні ласуни знають, що головний призер кулінарного хіт-параду – це пиріг з м’ясним фаршем в духовці.

Яке саме м’ясо краще взяти? Це залежить від особистих смакових пристрастей. У різних країнах такі страви готують за особливими рецептами. Наприклад, в Англії головні шанувальники традицій печуть закритий пиріг з пісочного тіста, а всередину кладуть обсмажену яловичину і нирки з грибами і гірчицею. Для начинки осетинських пирогів потрібно баранина, в Ірландії господині віддадуть перевагу свинину з селерою.

Власний рецепт пирога з м’ясом в духовці є не тільки в будь-якій країні, але і в будь-якій сім’ї. Чилійські кухаря для своїх «пастель до чоклі» завжди використовували кукурудзяне борошно, м’ясо птиці і стиглі маслини. В Італії до свіжої курятини додавали злегка підкопчену грудинку, помідори і кабачки.

найскладнішим у плані начинки виявиться, мабуть, фірмовий м’ясний пиріг шотландців. Горяни, яких сусіди колись вважали ледь не аскетами, насправді були відвертими гурманами – для своєї випічки вони брали м’ясо куріпки, бекон, свіжу свинячу грудинку, кролятину, червоне вино і мускат.

Що стосується вітчизняної кухні, то і тут існували свої умовності – традиційна російська кулеб’яка здавна готувалася з здоби, всередину її запікалася курка з зеленню і гречаною кашею. Зате при створенні розтягаїв перевага віддавалася яловичині.

М’ясний пиріг «Соняшник» – оригінальний вид, незрівнянний смак

Неймовірно красивий і смачний пиріг з подвійною начинкою підкорить всіх не тільки вишуканим смаком, але і оригінальною подачею у вигляді соняшника. Саме приготування вимагає часу і праці, але зате приносить неймовірне задоволення.

Інгредієнти для приготування пирога «Соняшник»

фарш курячий або свинячий – 250 г;
борошно пшеничне – 400 г;
молоко – 200 мл;
яйце куряче – 2 шт.;
дріжджі сухі – 5 г;
масло вершкове – 50 г;
цибуля ріпчаста – 1 шт.;
часник – 2 зубки;
мак – 1 ст. л.;
сир твердий – 100 г;
цукор – 15 г;
сіль – ? ч. л.;
приправа для фаршу;
соняшникова олія – 3 ст. л.

Приготування

Готуємо дріжджове тісто прискореним методом.

Для цього розтоплюємо вершкове масло на водяній бані. У підігріте молоко додаємо одне яйце, додаємо цукор, сіль і чайну ложку сухих дріжджів.

Гарненько розмішуємо і вливаємо розтоплене масло.

Просіваємо борошно і замішуємо тісто.

Добре вимішане тісто накриваємо плівкою або рушником і ставимо в тепле місце.

м’ясний фарш Обсмажуємо в сковороді, періодично розминаючи лопаткою.

Цибулю нарізаємо дрібно і додаємо в майже готовий фарш.

Щоб м’ясна начинка для пирога була соковитою і в той же час мала зв’язну структуру, додаємо в сковорідку з фаршем 3 ст. л води і 2 чайні ложки борошна.

Солимо, додаємо спеції і продовжуємо готувати ще 6 хвилин.

Цей рецепт м’ясного пирога з фаршем передбачає відразу дві начинки. Першу ми тільки що приготували, а для другої натираємо сир на тертці і змішуємо з тертим часником.

Для змазування тіста відокремлюємо один жовток і збиваємо до однорідності.

Тісто підійшло і збільшилася в два рази.

Його поділяємо на дві рівні частини, кожну з яких розкочуємо качалкою на присипаному борошном столі в коржі товщиною в 10 мм, Використовуючи тарілку максимально можливого діаметра, обрізаємо краю тесту. Повинні вийти два абсолютно однакових кола.

Змащуємо деко олією і з допомогою качалки переносимо на нього один з коржів.

Невеликим блюдцем відзначаємо серединку, злегка вдавивши його в тісто, при цьому ширина тесту від середини до краю повинна бути як мінімум 5 див.

Викладаємо заздалегідь приготовані начинки. В середину кола викладаємо фарш, навколо нього тертий сир. Намагаємося покласти сир, щоб він не виходив за межі коржа.

Зверху накриваємо другим коржем і намічаємо серединку тим же блюдцем, злегка вдавивши його в тісто.

Не знімаючи блюдце, робимо однакові розрізи, що розходяться від блюдця як промінчики сонця.

Кожен з утворених пелюсток заліплюємо по краю, і з одного боку злегка придавлюючи тісто пальцями.

Вивертаємо пелюстки, ставлячи їх на залепленную бік і злегка розсовуючи краю в сторони. Обробляємо таким чином всі пелюстки, розгортаючи їх все в одну сторону.

Отриманий сирно-м’ясний пиріг у вигляді соняшника змащуємо збитим яйцем і присипаємо маком середину.

Випікаємо півгодини в розігрітій духовці, при температурі 180 градусів. Їсти можна і в гарячому, і в холодному вигляді.

Залишити відповідь

Ім’я *
E-mail *
Сайт