Сирний торт на бисквитном коржі

останнім часом сирні торти користуються неймовірним успіхом у ласунів. Ще б: їх вишукана текстура, запаморочливий смак здатні, мабуть, довести до екстазу. Ось давайте і ми освоїмо нехитру технологію приготування такої смакоти.

Ніжне біле суфле з тонким сирним смаком на м’якій підкладці з ароматного тесту – неможливо відірватися від цього ласощі. Зазвичай цей сирний торт з’їдається відразу і до останньої крихти. Переконайтеся в цьому самі, тим більше, що готується він досить просто.

Інгредієнти для тіста

  • Куряче яйце – 2 шт.;
  • Цукор-пісок – 0,5 ст.;
  • масло Вершкове (або маргарин) – 150 грамів;
  • Пшеничне борошно – 0,5 склянки;
  • Розпушувач – 0,5 ч. ложки.

Інгредієнти для сирного суфле

  • М’який вершковий сир (Маскарпоне, А ла Каймак 70% і т. д.) – 400 грамів;
  • Жирні вершки – 200 мл;
  • Агар-агар – 2 ч. ложки без верху;
  • Вода – 1 ст.;
  • Цукрова пудра – 0,5 склянки;

Спосіб приготування

Спочатку випікати корж, який буде підставою сирного тортика. Рецептура у нього досить проста, але смак виходить дивним – ніжний, в міру солодкий і дуже м’який.

Основа під сирний торт готується так: два курячих яйця і половину склянки цукру перемішайте в глибокій ємності і ретельно збийте за допомогою міксера – до практично повно розчинення цукру.

Шматочок вершкового масла або маргарину для випічки розімніть, поклавши в тепле місце або скориставшись мікрохвильової піччю. Додайте масло до яєчно-цукрової суміші. Добре перемішайте за допомогою звичайного віночка.

Півсклянки борошна змішайте з половиною чайної ложки розпушувача, просійте через сито і додайте до решти інгредієнтів. Борошно треба додавати, як зазвичай – порціями, постійно помішуючи тісто віночком.

Добре перемішайте. Тісто готове. Воно повинно вийти ніжний на дотик, еластичним і красивим. До речі, при бажанні можна додати в тісто пару щіпок ваніліну або пів чайної ложки ванільного цукру – аромат буде неперевершений.

нагрійте Духовку до 180 градусів. Форму для випічки змастіть соняшниковою олією, перекладіть в неї тісто і відправляйте його запікати протягом 20-25 хвилин.

Коли корж буде готовий, займіться приготуванням сирного суфле. Жирні вершки (всі 200 мл) змішайте з половиною склянки цукрової пудри і добре збийте міксером. Чим жирніше вершки, тим легше вони збиваються. Добре, якщо ви знайдете на полицях магазину вершки, на яких так і написано – «для збивання». Якщо не знайдете, тоді беріть будь-які жирні.

Зверніть увагу на спосіб збивання – починайте збивати вершки на повільній швидкості, але поступово збільшіть її і під кінець збивання знову зменшіть. І ще одна тонкість – вершки будуть краще збиватися, якщо їх попередньо охолодити.

Сир перекладіть в ємність для збивання. Ось так він виглядає – м’який, як крем. Ви можете вибрати будь-який сир, але він повинен бути саме вершковий і ось такий ось м’якої консистенції.

Додайте до сиру збиті вершки і добре перемішайте за допомогою віночка.

Дві чайні ложки агар-агару (без верху) залийте склянкою теплої води і поставте на плиту. Доведіть агар-агар до кипіння, але не кип’ятіть.

Він добре розчиняється у воді і не утворює грудочок. Дайте розчиненому аґару трохи охолонути і тонкою цівкою влийте його в сирно-вершкову суміш. Не забувайте постійно помішувати всю масу, а ще краще – збивати міксером.

Зверніть увагу, що агар дуже швидко застигає навіть у приміщенні, не на холоді. Тому після того як ніжне і чудове суфле, яке прикрасить сирний торт, буде готове, негайно перекладіть його у форму з тестом. Добре, якщо форма у вас роз’ємна. Але якщо у вас такої форми немає, тоді можна скористатися і звичайною. Суфле на агарі виходить міцним, не разваливающимся, тому витягнути його з форми не складе ніякої праці.

Сирне суфле ретельно розрівняйте по поверхні тесту, так, щоб шар вийшов рівномірним, і залиште застигати.

Через кілька годин (а може, й набагато раніше) перекладіть сирний тортик з форми на блюдо. При необхідності підрівняйте краю. Прикрасьте верх улюбленим варенням, джемом або тертим шоколадом – як вашому смаку і фантазії буде завгодно. Подавайте до столу. Ваші гості і близькі скажуть неодноразово вам «спасибі» за таке вишукане частування.

Залишити відповідь

Ім’я *
E-mail *
Сайт